MMS

Nori žur v Portorožu

Objavljeno 08. julij 2014 18.34 | Posodobljeno 08. julij 2014 18.34 | Piše: A. J., M. S.

V Portorožu so se odvrtele že 34. Melodije morja in sonca

Zmagovalno razpoloženi Rudi Bučar si je torto privoščil kar z rokami. Foto: Mediaspeed

V amfiteatru Avditorija Portorož je bilo pred kratkim nadvse živahno: tam so se namreč odvile že 34. Melodije morja in sonca. Organizatorja, Občina Piran in RTV Slovenija, sta letos pripravila pester program s številnimi znanimi pevci, tudi takšnimi, ki jih zadnje čase na odru (pre)redko videvamo.

Za veliko nagrado MMS 2014 se je potegovalo 14 izvajalcev, od katerih je bilo sedem povabljenih, med njimi Nuša Derenda, Rebeka Dremelj ter Rudi Bučar in Frčafele. Slednji je skupaj s spremljevalno skupino zagotovo najsrečnejši izvajalec na tokratnem glasbenem tekmovanju, saj mu je s skladbo Sen znala uspelo osvojiti veliko nagrado MMS 2014, 3000 evrov, ki jo je podarila Občina Piran.

Posebnost letošnjega dogodka so bili tudi številni znani obrazi med občinstvom. Kolege sta med drugim prišla podpret priljubljeni pevec Jan Plestenjak in diva Helena Blagne – ta v čudoviti večerni obleki, ki je požela ogromno občudovanja. Prireditev si je v družbi razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča ogledal tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Letošnji šovprogram festivala je bil obarvan nogometno. Režiral ga je znani koreograf in režiser Igor Jelen - Iggy. Na odru je zbrane očaral, kot se je govorilo, nadvse čeden voditeljski par Mario Galunič in Lorella Flego. Veličasten šov je pospremila razigrana zabava – večinoma odlično razpoloženi znani obrazi so se sprostili kot že dolgo ne! Še posebno sproščeno je bilo na zabavi ob bazenu, kamor so bili vipovci povabljeni po koncu uradnega programa – ena redkih, ki se je niso udeležili, je bila Rebeka Dremelj, ki, kot so trdili zlobni jeziki, ni prišla, ker jo je zjezilo, da s svojo pesmijo ni pobrala nobene nagrade.

Deli s prijatelji