SLOVENIJA IMA TALENT

Nejca oblile solze, na pomoč priskočil Lado

Objavljeno 16. november 2015 21.51 | Posodobljeno 16. november 2015 21.51 | Piše: A. K.
Ključne besede: Nejc Lombardo

S pesmijo Impossible sta si pripela finale, Nejca pa so preplavila čustva in oblile solze sreče.

Nejc in Miha sta si s pesmijo Impossible pripela finale.

V tretji polfinalni oddaji šova Slovenija ima talent sta gledalce in žirante navdušila glasbenika Nejc Lombardo in Miha Plantarič. Žiranti so ju postavili pred mlado in obetavno pevko Laro Oset in ju s svojimi glasovi poslali v finale. Ta odločitev je Nejca tako ganila, da je brez zadržkov zajokal, Lado pa mu je na oder prinesel robčke.

»Občutki so neverjetni. Vesela sva, da sva šla naprej. Obema z Nejcem nama je žal vseh tistih, ki niso mogli naprej, a tako je. Nekdo gre, nekdo pa ne,« nam je po koncu oddaje zaupal Miha. Nejc pa je s solznimi očmi povedal: »Občutki so enkratni. Najbrž ste ujeli, da sem potočil nekaj solz sreče. Drugače pa sem z glavo v finalu.« Svojih solz se Nejc ne sramuje in pravi, da je zelo čustven človek. »To je zame neka prelomnica in potrditev, saj se že vrsto let ukvarjam z glasbo. Napisal sem že veliko glasbe in živim s tem in živim za to.«

V finalu avtorska pesem?

Veliki finale sta si glasbenika pripela s pesmijo Impossible Jamesa Arthurja in Nejc je ob tem povedal, da je bil izbor pesmi, s katero sta se predstavila širni Sloveniji, težek, na nastop pa sta se pripravljala kar nekaj časa. »Če bi govoril o urah, bi rekel, sto ali celo dvesto,« je povedal. Miha je dodal, da so jima komentarji žirantov segli do srca, očitno pa tudi gledalcem.

»Vsak pozitivni komentar je dober, če bi bil negativen, bi se to verjetno poznalo tudi pri glasovih gledalcev. Vesela sva za vse pozitivne odzive,« pravi Miha, ki nam je še razkril, da sta se z Nejcem pogovarjala o finalnem nastopu in pesmi, s katero se bosta predstavila. »Nejc je predlagal eno zelo dobro avtorsko pesem. Vprašanje je, kako se bova dogovorila, a mislim, da bova razmišljala v tej smeri.«

Prevladala bodo čustva

Glasbenika smo povprašali tudi o tem, kako gledata na to, da se je doslej v finale uvrstil le en plesalec, ostali finalisti pa pojejo. »Midva sva vokal in kitara, zato imava malce boljšo pozicijo, kot če bi imela samo vokal. Na koncu pa bodo prevladala čustva in tisti, ki bo najbolje znal predstaviti svojo točko in se bo dotaknil ljudi, bo zmagal.« Nejc je ob tem dodal, da lahko s plesom pokažeš estetiko in lepoto, a čustva in zgodbe vedno zmagujejo v glasbi.

Deli s prijatelji