NAJVEČJA ŽELJA

Nastopil 
v partizanskem filmu

Objavljeno 05. april 2017 19.43 | Posodobljeno 05. april 2017 19.45 | Piše: A. J.
Ključne besede: film

Sašo Gačnik - Svarogov si je s spotom za pesem Moj sin izpolnil veliko željo.

Sašo Gačnik - Svarogov. Foto S. N.

Medtem ko njegova novo pesem Moj sin v ruski različici že osvaja vrhove ruskih radijskih lestvic, Sašo Gačnik - Svarogov ne počiva. V teh dneh je zanjo posnel še videospot, ki bo nekaj čisto posebnega – gledalce bo namreč popeljal v čas druge svetovne vojne. In čemu takšna odločitev? »Od mladih nog sem ljubitelj partizanskih filmov oziroma filmov o drugi svetovni vojni in od nekdaj sem si želel, da bi lahko sam nastopil v kakšnem takšnem. Ker jih danes ne snemajo več toliko kot včasih, sem si ga ustvaril sam,« se zasmeje.

Videospot, katerega budžet, kot pravi, zelo presega stroške večine domačih videospotov, je ustvarjalo 110 ljudi, med njimi jih je 70 nastopilo v vlogi vojakov. Na dveh snemalnih lokacijah, na Vojskem in v Volčjem Gradu, so do potankosti poustvarili bitke, kakršne so se odvijale med drugo svetovno vojno. Pokale so tudi puške, seveda z lažnimi metki, grmele so eksplozije – spretne imitacije bomb izpod prstov pirotehnikov.

»V spotu igram brezbrižnega moža, ki ga šele vojna strezni, da spozna, koliko mu pomenita žena in otrok. Z zgodbo sem želel pokazati to prelomnico, ki se mu je morala zgoditi, da je spoznal, kaj so resnične vrednote v življenju,« razloži pevec. 

.

Deli s prijatelji