DOBRODELNA AKROBATA

Najprej zažgala na Hrvaškem, nato obdarila Sočo

Objavljeno 22. december 2017 17.46 | Posodobljeno 22. december 2017 17.45 | Piše: Roman Turnšek

Slovenska akrobata se prebijata k južnim sosedom.

Nastop na Supertalentih sta posvetila vsem gasilcem sveta. FOTO: osebni arhiv

Filip in Blaž iz akrobatskega dvojca F&B Acrobatics letošnje leto, ki se počasi izteka, končujeta nadvse zadovoljna, a tudi utrujena. Nadvse sta navduševala na domačih tleh in tudi gledalce na Hrvaškem, kjer sta dobesedno zažgala. Na hrvaških Supertalentih sta se s točko, ki sta jo posvetila vsem gasilcem, v polfinalu neposredno uvrstila v finale. »Nadvse vesela sva uspeha in tega, da sva nastop lahko posvetila gasilcem vsega sveta. Tudi na svoj način sva želela opozoriti, kako pomembni so gasilci, in mislim, da je točka, s katero sva nastopila, to jasno pokazala. Njihove vloge in pomena se prevečkrat premalo zavedamo,« pravita.

7000 evrov so zbrali za rehabilitacijski inštitut Soča.

Poleg vsega sta bila tudi dobrodelna. Nedavno sta namreč končala projekt, za katerega pravita, da je pozitivno in srčno usmerjen.

»Na Planet TV sva imela svojo tedensko oddajo Dan za življenje, v katero sva vabila prepoznavne slovenske obraze, jih povabila v svoje okolje na trening, jih učila vaj za moč in stabilizacijo, jih naučila nekaj novega in jim zagotovila kup 'musklfibra'. Pridružili so se nama Jure Godler, Raiven, Nina Pušlar, Lea Mihevc, Dejan Zavec, Tjaša in Rok Perko, Ciril Komotar in Nipič,« povesta. Kdo je bil največji talent, ne izdata, saj je šlo za posebno druženje.

Vsi skupaj so se namreč potili za dober namen. Vsa finančna sredstva, zbrana s pomočjo gledalcev oddaje in sponzorjev, so namenili Univerzitetnemu rehabilitacijskem inštitutu Soča. Zbranih sedem tisoč evrov je tako romalo za nakup novega aparata za lažjo in hitrejšo možnost regeneracije mišic pacientov. »Vesela sva, da imava možnost biti aktivna tudi na dobrodelnem področju. Vsak posameznik lahko primakne delček k celotnemu mozaiku, več rok pa več zmore in dober namen ni nikoli odveč,« še povesta.  

 

 

Deli s prijatelji