KMETIJA: NOV ZAČETEK

Na kmetiji sami hinavci, tekmovalka obljublja psihično uničenje Maje

Objavljeno 05. november 2015 18.15 | Posodobljeno 05. november 2015 18.15 | Piše: Mo. S.

Hinavcev ima vrh glave tudi že Franc.

Faki je zameril Brunu.

Na kmetiji so Maji dodelili dvobojevalko. Ta je Saški povedala, da tokrat ne želi tvegati, zato si v areni želi šibkejšo nasprotnico. Njen odgovor pa Fakiju ni bil všeč, zato je Majo označil za hinavko, saj je še pred kratkim govorila, da se ne boji nobene nasprotnice.

Po nekaj taktiziranja je druga dvobojevalka postala Jacqueline, kar je skrhalo odnose med Fakijem in Brunom. Še tik pred zdajci namreč niso vedeli, kako bo kdo glasoval. Bruno je dal kamenček Jacqueline, Barbara se je odločila za Dominiko, Maja in Niko za Jacqueline, Franc za Dominiko, ta pa za Barbaro. Največ nesoglasij pa je povzročil prav Bruno, ki je za Jacqueline glasoval v nasprotju z dogovorom. In Faki mu to zelo zameri, saj da je zapletel vse skupaj. Pravi, da je Bruno hinavec in neiskren, ter obljublja, da bo čutil posledice, saj mu je obrnil hrbet.

Jacqueline je bila nad prvim kamenčkom sicer presenečena, saj je Bruno napletel, da izpolnjuje željo in da noče ogroziti prijateljstva. Na metanje kamenčkov proti drugi dvobojevalki je Saška dejala, da je tako početje omalovažujoče, Niko pa ji je odvrnil: »Predaleč je.«

Franc prepričan, da odhaja

Hinavcev pa ima vrh glave tudi že Franc. Take igre ima dovolj, dovolj ima tudi hinavščine. Že vnaprej je povedal, da bo svoj glas podelil na podlagi čustvenega vzgiba in ne tehtnega premisleka, ker si v nasprotju z ostalimi to lahko privošči. Ostali namreč samo taktizirajo in med njimi prevladuje hinavščina, meni. Prepričan je tudi, da bo že naslednji teden zapustil posestvo. »Kmetije imam dovolj zaradi teh ljudi. Spijo zjutraj do osmih, pol devetih, takrat so že vse živali nahranjene. Potem mi mislijo pa še pamet soliti. Nobeden mi je ne bo,« je prepričan.

Maji obljublja psihično uničenje

»Če ne prideš nazaj, jih dobiš po nagi riti,« pa je Niko sredi vsega hinavskega kaosa prišepnil svoji Maji ...

Dominika pa se je določila, da ne bo več kuhala pa tudi ničesar drugega ne bo delala, saj njene želje po boju niso izpolnili. Očitno je Bruno res pošteno premešal načrte tekmovalcev. Dominika za naslednji teden tako napoveduje psihično uničenje Maje (če ta na posestvu slučajno ostane), ki da bo končno »prišla na svojo mino«.

Deli s prijatelji