RAZISKAVA O KAKOVOSTI

Modrijani so za Slovence absolutno na prvem mestu

Objavljeno 03. maj 2014 20.40 | Posodobljeno 03. maj 2014 20.42 | Piše: M. U.

Rezultati mednarodne spletne ankete kažejo tudi, da je Tina Maze za Slovence prva med športniki.

Modrijani.

LJUBLJANA – Če bi imel povprečen Slovenec na voljo neomejeno količino denarja in bi pri nakupu odločala izključno kakovost, bi uporabljal notesnike Apple, poslušal bi skupino The Rolling Stones, Tino Turner ali Modrijane, najraje pa bi spremljal nogometno tekmo FC Barcelona.

To so rezultati prve slovenske raziskave QUDAL (QUality meDAL – DEEPMA), ki jo je marca letos izvedla švicarska organizacija ICERTIAS (International Certification Association GmbH) s sedežem v Zürichu.

Raziskava je potekala prek spleta na vzorcu 1200 slovenskih prebivalcev, uporabnikov interneta, starejših od 15 let.

Kako razmišljajo slovenski prebivalci, ko gre za vrhunsko kakovost, morda največ pove kategorija najkakovostnejši svetovni športnik/športnica, za katero je bilo slovenskim prebivalcem postavljeno naslednje vprašanje: »Kdo je po vašem mnenju trenutno v svetu najkakovostnejši športnik/športnica?« Največje število anketiranih je na to vprašanje odgovorilo s »Tina Maze«.

image

The Rolling Stones, Tina Turner in seveda Modrijani

Na vprašanje o najkakovostnejši svetovni glasbeni skupini je največ slovenskih anketirancev navedlo skupino The Rolling Stones. V kategoriji najkakovostnejši glasbeni izvajalec oziroma pevec/pevka se je na prvo mesto uvrstila Tina Turner. Ko gre za kakovost posameznikov in organizacij, so anketiranci na prvo mesto v kategoriji najkakovostnejša slovenska glasbena skupina postavili skupino Modrijani, Jan Plastenjak pa je osvojil največje število glasov v kategoriji najkakovostnejši slovenski glasbeni izvajalec.

Po mnenju slovenskih prebivalcev je FC Barcelona absolutno najboljši športni klub na svetu, medtem ko je Maribor najkakovostnejši športni klub v Sloveniji.
 

Deli s prijatelji