LJUBLJANSKI TEDEN MODE

Modni pokaži, kaj znaš v garaži

Objavljeno 26. december 2017 19.05 | Posodobljeno 31. december 2017 15.28 | Piše: A. BA., U. B.

Novembrski teden mode se je končal.

Modeli kreacije na ogled postavijo. Foto: Mediaspeed.net

Danes se končuje novembrski Ljubljanski teden mode, ki je potekal v novoodprtem delu garažne hiše Kozolec v središču Ljubljane. Obiskovalci so si lahko ogledali revije 30 modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske, s čimer se je ta teden mode usmeril v povezovanje s sosednjimi regijami.
Od slovenskih oblikovalcev so se predstavili Barbara Vrbančič, Alexandra Brlan, David Bacali, Janja Videc, M. Fiction, Maja Štamol, Nataša Hrupič, Sanija Reja Aske, Nika Ravnik, Olga Košica in Rok Marinšek (olgafacesrok), Petja Zorec, Mojca Celin - Princip, Simona Kogovšek in Tina Verbič.
Doroteja Premužič, ki je redna obiskovalka tednov mode, si je prišla kolekcije znova ogledat v družbi prijateljice Katarine Benček. Dvojica se modnih dogodkov velikokrat udeležuje v družbi oblikovalca Davida Hojnika, ki pa sta ga tokrat pustili doma. Doroteja, ki je velika navdušenka nad oblačili mladega oblikovalca, se je za začetek modnega tedna oblekla v preprosto belo srajco in črne hlače, ki jih je popestrila z debelim usnjenim pasom. Od nje smo pričakovali malo bolj drzno kombinacijo, saj se vizažistka po navadi ne boji pokazati vseh svojih čarov. No, ampak vsakič je lahko tudi prvič.

Od vizažistke s(m)o pričakovali malo več drznosti!


V prvi vrsti smo med drugimi opazili tudi mlado oblikovalko keramike Hano Karim. Oblikovalka se je letos potegovala za naslov femme fatale 2017, vendar pravi, da bi ji ta naslov prej kot laskanje prinesel več nelagodnega pritiska, saj se najboljše počuti v svoji delavnici, umazana z glino. Hana je v središču Ljubljane poleti odprla svoj studio, kjer se posveča ustvarjanju, hkrati pa lahko obiskovalci ustvarjajo z njo na njenih delavnicah oblikovanja keramičnih izdelkov.

 

15 domačih modnih oblikovalcev se je predstavilo.


Na modni pisti pa se je znova pojavila Ula Furan, ki zelo rada sodeluje na podobnih dogodkih, saj je na njih že sodelovala tudi kot moderatorka. Vsestranska Ula obožuje modo, vendar pravi, da nerada preveč zapravlja za oblačila in velikokrat kaj kupi tudi v trgovinah z oblekami iz druge roke. 

Deli s prijatelji