»FEJMIČ«

Mladi Žan je na tleh: Bi vam bilo v užitek imeti človeka na vesti?

Objavljeno 23. januar 2013 10.21 | Posodobljeno 23. januar 2013 12.03 | Piše: A. L.

Fant odgovarja: Najprej me spoznajte, potem pa govorite o meni.

Mladi Žan, ki ima na facebooku prek devet tisoč prijateljev in sledilcev, je na udaru. Lotilo se ga je nekaj mladostnikov, eden, ki naj bi mu bilo ime Stepi, pa je celo objavil več kot deset minut dolgo kritiko na Žanov račun. V njej je med drugim zapisal, da si sicer ne želi, da bi mladi »fejmič« (predvidevamo, da beseda izbira iz angleške fame, ki pomeni slava), kot Žana imenuje, zaradi tega naredil samomor. Pod videom je objavil tudi člen iz ustave, ki dovoljuje svobodo izražanja.

Vprašanje je le, kako daleč se sme ... Video, ki si ga je na youtubu ogledalo prek 15 tisoč gledalcev, je sicer uporabnik kasneje odstranil, je pa objavil več novih. Po naši objavi, s katero smo želeli opozoriti starše in mladostnike, kako kruto je danes biti mladostnik, je vse videoposnetke odstranil.

Žan se je na facebooku odzval (objavljamo v izvirniku):

»evo to je to, spravl ste me na tla priznam.. ni mi lahko, najbl boli k ti oseba k si mislu da mu/ji kej pomens obrne hrbet in zacne pisat o teb po fb-ju.. Ampak nerazumm vs ljudje, nepoznate me pa ste nardil video o men, me zmerjal pod stanji.. mi zelel smrt? okej resno a ste kdaj pomisll da bi res lohk to naredu, bi vm blo u uzitek met cloveka na vesti ceo zivljenje? zarad takih kot ste vi folk dela samomore, ker nemore naprej ker jim je bed, ker jih vase besede oz. dejanja unicjo tko kokr sm jst trenutno.. ceprov sem v prejsnjem stanju napisal da mi nemorte pridt do zivega.. evo motu sm se, lahko mi.. z usmi besedami in dejanji me lahko spravte na tla in ste tut me.. pa zakaj ljudje zakaj se spravljate name, kaj sm jst naredu VAM, kaj? v nobenega ki ga ne poznam se nisem nikoli vtikau in se tudi nebom.. delite vi posnetke o men, piste stanja o men, pretepte me.. ja boste me potolkli ampak se bom vedno probu pobrat in it naprej, ker u zivljenju sam to steje.. Ko pravite da prosim za lajke. prosim s cim, a pisem pod stanji mogoce dej lajkite k si ful zelim met lajke? ne ne pisem tega ker mi je useen za njih, jst sam napism kaj si mislm.. pravte mi da sem peder, da se prilizujem puncam, da se jim hocm prikupt? ne napism sam svoje mnenj in za mnenji kot so recimo: da fant ne sme udarit punce, da so use punce po svoje lepe, no vidte za temi mnenji bom stau za vedno ! vecina od vas je verjetno zasledila neki video ki ga je naredil nek stepi,ubistvu niti njegovga pravga imena nevem ampak okej.. v tem videu je govoru cez mene, me ''ponizevou'', hotu ispadt 'frajer', okej use lepo in prav, ampak zakaj je on v tem videu govoru kot da se poznava celo zivljenje, ker sori sam jst tega fanta ne poznam, in ga res nerazumm.. dobr sej lahko bi sou jst zdej delat neke videe o njemu, ampak se nebom spuscu na tak nivo ker fanta ne poznam, in nimam razloga da bi mu sou karkol vracat.. Okej sej razumm da nimamo usi istega mnenja, ampak nerabte me zato zmerjat in govort kot da sem najslabsi clovek, ker neboste verjel da tut mene kdaj pa kdaj besede res tok zabolijo.. najprej me spoznejte pa potem govorte o meni.. ker ko berm vaase komentarje se res pocutim da sem slabo clovek, ker mi enostavno vi dajete tak obcutek, najbolj zalostno je pa da me te osebe ki mi tako pisejo sploh ne poznajo, najbrz tule velja tisto pravilo, da tudi pes laja ko nekoga nepozna.. za use ki mi stojite ob strani: HVALA VAM,za vse sms-e, sporocila, za vso vaso skrb, brez vas mi res nebi uspelo, hvala vam in ne pozabte da vedno k boste v tezavah se lahko obrnete name, ker sej veste roka roko umije, HVALA VAM ♥«
Deli s prijatelji