GOSTILNA IŠČE ŠEFA

Miša ovira zunanji svet, v Gostilni doživela živčni zlom?

Objavljeno 12. november 2015 10.27 | Posodobljeno 12. november 2015 10.27 | Piše: Mo. S.

»Ti namesto nje ne moreš sodelovati pri izzivu. Glede na to, da imaš do zdaj najmanj točk, greš na žalost v dvoboj,« mu je dejal Bine.

Tolažila jo je Špela.

Emina, ki so jo v šovu Gostilna išče šefa kot vajenko dodelili Midu, češ da se bosta ujela, saj imata oba otroke, ona pa bo njega učila slovenščino, ima že nekaj časa velike težave. Že ob prvem izzivu so se ji tako tresle roke, da je čebulo dobesedno zmečkala namesto narezala, potem pa se je le še stopnjevalo.

Priznala je, da jo je zdelala trema, a Mida ne želi razočarati. Hudo ji je bilo tudi zato, ker jo doma gledajo mož in otroci, sama pa je po televiziji prikazana kot nesposobna in čustveno labilna vajenka.

Bruhanje, tresavica in solze

V sredo zjutraj, po polomu prejšnjega dne, ko Mido s svojo kreacijo ni niti najmanj prepričal šefa, je imela želodčne težave, tako da je bruhala, se tresla, ves čas pa je bila na robu joka. Sotekmovalci so jo bodrili in ji svetovali, kaj mora jesti, a vsa ta prizadevanja ji niso prav nič pomagala. Preden bi se morala skupaj z Midom in drugimi odpraviti v gostilno, jo je še enkrat zvilo in Mido jo je v skrbeh pospremil do postelje na počitek, svetoval pa ji je tudi prho, da se bo malce osvežila. Tolažil jo je, da točke niso pomembne, ampak mu več pomeni to, da je ona zdrava. Mido je tako v kuhinjo odšel brez nje. »Ti namesto nje ne moreš sodelovati pri izzivu. Glede na to, da imaš do zdaj najmanj točk, greš na žalost v dvoboj,« mu je dejal Bine.

Mida čaka dvoboj, njegov nasprotnik vse bolj brezvoljni Mišo

V zvezi z dogajanjem se je debata razvnela tudi na uradnem forumu šova, kjer mnogi menijo, da mi morali Midu takoj najti novo pomočnico ali pa že vnaprej ugotoviti, ali so te dovolj čustveno stabilne za sodelovanje v šovu. Nekateri so zapisali celo, da se ustvarjalci na tak način želijo Mida znebiti, naprej pa hočejo spraviti Žana, katerega vajenka se je na izzivu izkazala zelo dobro. Čeprav njen 'šmorn' ni bil popoln, je kljub vsemu zadovoljil šefa. Žan je postal celo zmagovalec izziva in ga čaka mamljiva nagrada – obisk domačih.

Na vročem stolu bo v soboto poraženec dvoboja med Midom in Mišem. Prvi je ta teden dobil le eno točko, Mišo pa dve. Tega je ta teden popolnoma zvilo, kot pravi sam, zaradi zunanjega sveta. Ni skrivnost, da vajenke pogledujejo za njim, sam pa ima zunaj zaročenko. Kot je povedal zaupnici Aidi, si zaradi vsega tega ne upa biti tak, kot je, saj se boji posledic, njegove zasebne stvari pa ga ovirajo tudi pri delu v kuhinji. Nezbran, nesproščen in brezvoljen je tako zapravil priložnost, da bi dosegel več točk, Aida pa ga, medtem ko ležita pod isto odejo, tolaži, naj bo vendar tak, kot je v resnici ... Morda pa ga danes v gostilni obišče zaročenka in bosta vendarle razčistila, kaj se dogaja v hiši.

Deli s prijatelji