SLOVO

Miša Molk se je z ganljivim zapisom poslovila od pokojnega Jerneja

Objavljeno 12. december 2017 15.02 | Posodobljeno 12. december 2017 15.02 | Piše: A. L.

Nazadnje sva se objela in poljubila pred tremi tedni, piše Miša.

Leta 2011.

Jerneja Šugmana ni več. Mnogi še vedno ne morejo verjeti, kako na hitro se je vse zgodilo. Nekateri se prek facebooka poslavljajo od njega. Med njimi tudi znana TV-osebnost Miša Molk, ki je zapisala tole (nelektorirano):

»Ljubi Jernej,… počasi,… čisto počasi in neznosno boleče se plazi v nas spoznanje, da si ne bomo več gledali iz oči v oči.
Midva sva se nazadnje objela in poljubila pred tremi tedni. Govorila sva o igralcih in voditeljih. In nekaj zelo pomembnega si mi povedal; namreč to, da igralci, ko vodijo kakšno prireditev ali oddajo, pa niso dovolj pripravljeni, skratka, ne znajo besedila, skušajo to poskriti z zaigrano ležernostjo; dodal pa si tudi, da jo tanki posluh zlahka ujame.
In še bolj sem napela uho, ko si mi dal vedeti, da je standup res en hudo zahteven žanr, ki se ga prelahkotno marsikdo loti.
In spet je bil čas, da sva se razšla..
V tem istem prostoru nas je bilo tokrat mnogo... Več.

Razen tebe. Verjemi pa, da se te dostojanstveno in z vsem spoštovanjem spominjamo. In se družimo. Poslušali smo v dramski »obrekovalnici« tudi, kako čutno si odpel Brecljevo pesem Ta stol. Pa še katero…
Pa je Jernej Lorenci "lahkotno" dodal, da si nam poleg vseh umetniških kreacij spet še nekaj podaril; to, da se družimo in da smo spet skupaj.
Vem, da si imel rad preproste stvari; Jêrnej al Jernej ,..tkole nekak za naju,... Hvala.
Mal se pa cmerim,.... ker računam na to, da me boš hitro objel in potolažil.
O Jernej,…«s tabo lažje verjela sem svet«…
«

Deli s prijatelji