EDEN NAJKRAJŠIH MANDATOV VSEH ČASOV

Ministrica, ki so ji vzeli magisterij, z drugim priimkom dobila direktorsko službo

Objavljeno 07. april 2017 15.48 | Posodobljeno 07. april 2017 15.51 | Piše: A. L.

Nič več ni Klavdija Markež.

Klavdija Markež oziroma Štalcer.

Klavdija Markež, ki je kot šolska ministrica odstopila po nekaj dneh, ko se je izkazalo, da je njen magisterij plagiat, ima novo direktorsko službo. Postala je direktorica Turistično gostinske zbornice Slovenije. Ima tudi nov priimek, zdaj je Klavdija Štalcer.

Fakulteta za državne in evropske študije je Klavdiji Markež zaradi plagiatorstva odvzela naziv magistra državnih in evropskih študij. Izkazalo se je, da je prepisala več kot tretjino magistrske naloge z naslovom Vpliv strukturnih skladov Evropske unije na razvitost regije spodnje Podravje. Študij ji je financirala Ljudska univerza Ptuj, ki je zahtevala povrnitev denarja.

Minili sta dve leti od odstopa Klavdije Markež, ki se je v slovensko zgodovino zapisala kot ministrica z enim najkrajših mandatov. Posle ministrice za izobraževanje, znanost in šport je prevzela 27. marca 2015, zaradi očitkov o plagiatorstvuimage pa je odstopno izjavo podala že 1. aprila istega leta (iz enega od poročil računskega sodišča je sicer razvidno, da je obdobje odgovornosti trajalo do 9. aprila 2015). Takratni (in tudi aktualni) predsednik vlade Miro Cerar je ponujeni odstop sprejel, kasneje pa je bila na njeno mesto imenovana Maja Makovec Brenčič.

Tako je Klavdija Markež po petih dneh ministrovanja premierju ponudila odstop in odšla iz vladne palače.

 

Deli s prijatelji