O MATERINSTVU

Mija Janković: Mama je tista, ki jo otrok potrebuje

Objavljeno 27. marec 2017 14.33 | Posodobljeno 27. marec 2017 14.33 | Piše: A. K.

»Ljubezen matere je edinstvena,« pravi žena ljubljanskega župana.

Z Damijanovo izbranko se pogosto pojavljata na dogodkih, z vnukinjo Julijo, Juretovo hčerko, pa ima Mija poseben odnos. 
Foto: Sašo Radej

Od vseh praznikov je ženi ljubljanskega župana Zorana Jankovića Miji najljubši materinski dan. Mati dveh sinov, Damijana in Jureta, je presrečna, ker ima poleg vnuka še dve vnukinji, saj pravi, da je odnos deklic do mater in babic nekaj, česar sama med vzgajanjem sinov ni mogla izkusiti. »Hčerke imajo očete še preveč rade, toda z leti potrebujejo tudi mamo, za sinove pa je med odraščanjem dobro, da najdejo pot z očetom. Zato pa so očetje zelo pomembni,« poudari Mija, ki pravi, da ima svojega očeta neizmerno rada in da je mogoče v mlajših letih kdaj mami naredila krivico, a se danes še kako zaveda, da je bila mama vedno prva na voljo, ko jo je v težkih trenutkih potrebovala.

Mama je ena sama

»Zelo mi je všeč, da so danes očetje enakovredni mamam. Ni tako, kot je bilo včasih z našimi mamami in je bila ženska samo doma in z otroki. Danes imajo ženske službo in poklice, toda kljub temu je mama ena sama. Mama mora ostati mama, pa je lahko moški še tako dober oče. Mama je v vseh trenutkih tista, ki ostane in svetuje,« poudari vlogo matere in doda, da ne misli nič slabega, ko pove, da morajo biti ženske otrokom vedno na razpolago. »Napaka, ki jo danes ženske delajo, je, da so odsotne, saj menijo, da sicer niso enakovredne moškim. Predvsem na to pozabljajo mlade mamice. Jaz navijam za to, da se mamice zabavajo, imajo svoje življenje, toda ko ima otrok potrebe, je mama tista, ki mora ostati ob njem. Ljubezen, ki jo lahko da mati, je edinstvena,« še pove Mija Janković. 

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 

 

Deli s prijatelji