IZ ZAKULISJA

Mariborska nevarna razmerja

Objavljeno 18. marec 2012 13.10 | Posodobljeno 17. marec 2012 23.10 | Piše: S. D.

Drama o erotičnih intrigah je navdušila štajersko prestolnico.

Nataša Matjašec Rošker je srečno poročena z direktorjem SNG Maribor Danilom Roškerjem. Foto: Mediaspeed.net

Nevarna razmerja, kultno zgodbo o erotičnih intrigah v visoki družbi (po kateri je bila posneta tudi hollywoodska filmska uspešnica z Michelle Pfeiffer in Glenn Close), je pospremil val navdušenja ob premieri v mariborskem gledališču. Zanimivo: vsaj tako pestro, kot se je v imenitnih kostumih dogajalo na odru, je po besedah poznavalcev tudi v zakulisju oziroma v resničnem življenju Maribora.

Prvakinja mariborske Drame Nataša Matjašec Rošker, že nekaj let poročena z zelo sposobnim in s šarmantnim direktorjem Slovenskega narodnega gledališča Maribor Danilom Roškerjem, velja za eno najelegantnejših Mariborčank. Seveda ni treba poudarjati, da srečni zakon in izbrani modni slog elegantne igralke pri drugih mestnih damah vzbujata pravo zavist.

Lomilec ženskih src na odru, Branko Jordan, ljubljenec predvsem ženskega dela mariborskega gledališkega občinstva, je že leta srečno poročen z direktorico Pandur. Theatres Livio Pandur, sicer dramaturginjo, ki je nepogrešljivi del ekipe njenega še slavnejšega brata, režiserja Tomaža Pandurja. Ta se je z nevarnimi razmerji ukvarjal pred nekaj leti, ko je v Madridu zrežiral svoj kultni Barocco.

No, Ksenija Mišič, nekdanja muza Tomaža Pandurja, ima sinka Angela Lava z igralcem Srđanom Grahovcem.

Največ nevarnih razmerij je najbrž doživel priljubljeni igralec Tadej Toš, in sicer zaradi prestopov, ki smo jih bolj vajeni pri nogometaših in drugih vrhunskih športnikih. Priljubljeni igralec se je podal med brhke baletke in teatralne primadone ter od petka zalezuje veselo vdovo. Seveda tisto iz znamenite Leharjeve operete. Da nevarna razmerja puščajo posledice, kot so napisali še pred francosko revolucijo, priča dejstvo, da se je Tadej tako zaljubil v petje in ples, da je jasno napovedal, da njegova prva operetna avantura zagotovo ne bo tudi zadnja. Kaj o tem poreče njegova draga, hrvaška igralka Dora Fišter Toš, ki je zvezdniku in mojstru stand up komedij nedavno povila še drugega otroka, za zdaj še ni znano.

Deli s prijatelji