V TUJINI

Maja Keuc je začela kariero na Švedskem

Objavljeno 02. februar 2013 15.26 | Posodobljeno 02. februar 2013 15.27 | Piše: Maja Kepic

Lepa pevka je na obisku pri fantu v Stockholmu, kjer že sodeluje s producenti.

Odkar se je v začetku študijskega leta odpravila na Nizozemsko – znanje in kreativnost išče na prestižni umetniški akademiji Codarts v Rotterdamu –, je glasbena kariera pevke Maje Keuc za malenkost potisnjena na stranski tir. »Študij na Nizozemskem je zelo intenziven in mi vzame veliko časa. A če hočeš opraviti vse izpite, drugače tudi ne gre. Če sem se že odločila za študij daleč od doma, se mi zdi škoda, da bi delala na pol,« nam je povedala Maja, ki je vse izpite do zdaj opravila v roku. »Všeč mi je, ker nas ne dajejo v nikakršen kalup, ampak razvijajo predvsem to, v čemer si najboljši, in te v tem maksimalno podpirajo,« je še dodala simpatična glasbenica.

Kljub napornemu urniku je našla čas tudi za ljubezen

Srce ji greje švedski pevec Johan Nillsson, frontman v skandinavskih deželah pa tudi drugje po Evropi priljubljene skupine Dirty Loops. Čeprav 21-letna Mariborčanka – rojstni dan je praznovala pred dvema tednoma, 16. januarja – o zasebnem življenju nerada govori, nam je tokrat le zaupala nekaj podrobnosti o svojem ljubezenskem razmerju: »Oba sva glasbenika in se maksimalno podpirava, razumeva in sva zelo potrpežljiva. Ne vidiva se pogosto, ko pa se, sva res tam drug za drugega. Vse je tako, kot mora biti, in vse se da, če se človek potrudi in si res želi. Vsekakor je on ena izmed mojih največjih glasbenih inspiracij.«

Maja, ki se je pred nekaj dnevi – po zimskem izpitnem roku – odpravila v Stockholm, pravi, da je Švedska že postala njen drugi dom. »Začela sem delati in sodelovati z različnimi producenti in mislim, da je to moja dežela prihodnosti. Tu si želim tudi živeti, saj je švedska glasbena industrija ena izmed najbolj kakovostnih in najmočnejših v Evropi,« nam je še zaupala glasbenica.

Deli s prijatelji