DOBIL ODPOVED

Letel z nacionalke, 
ker je pel na Pop TV

Objavljeno 04. marec 2015 09.05 | Posodobljeno 04. marec 2015 15.25 | Piše: Anita Krizmanić

Soustvarjalec oddaje Prava ideja na TVS Simon Vadnjal je kot član skupine CoverLover nastopil v šovu Znan obraz ima svoj glas, a za njegovo urednico Ljerko Bizilj je bilo to preveč. Dobil je odpoved.

Simon Vadnjal bi lahko prepeval samo na nacionalki.

Ko je Ljerka Bizilj konec novembra nastopila mandat nove direktorice Televizije Slovenija, se je začelo po hodnikih nacionalke šušljati, da bo z novim vodstvom zavel tudi nov veter, o katerem pa že takrat številni honorarni sodelavci, katerih podatke hranimo v uredništvu, niso vedeli povedati nič pozitivnega. Nekateri so se celo zbali za svoje službe, čeprav jim je Biziljeva v elektronskem sporočilu, ki ga je poslala pred božičnimi prazniki, obljubila, da bodo obdržali delo in da potrebuje vsakega izmed njih. Zato je bilo za mnoge toliko bolj presenetljivo dejstvo, da je brez službe ostal njihov sodelavec, novinar in soustvarjalec oddaje Prava ideja Simon Vadnjal. Razlog za odpoved tiči v njegovem sodelovanju v glasbeni oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki jo predvaja komercialna televizija Pop TV.

Vedeževalska odpoved

Vadnjal je za Novice potrdil, da je na nacionalki ostal brez službe, razočaranja nad ravnanjem nove direktorice pa ne skriva. »V oddajo Znan obraz ima svoj glas so me povabili zgolj kot glasbenika oziroma pevca in kitarista skupine CoverLover, s katero nastopam že četrto leto, glasbenik pa sem že več kot 15 let. To, da sem zadnjih nekaj let samostojni podjetnik novinar in soustvarjalec oddaje Prava ideja, pa nima nobene zveze z gostovanjem v pevski oddaji, saj gre za popolnoma ločena konteksta. H gostovanju v oddaji me niso povabili kot novinarja Prave ideje, saj smo tam sami glasbeniki. Niso denimo povabili Slavka Bobovnika,« pravi ogorčeni Vadnjal, ki je odpoved od Biziljeve prejel najprej po elektronski pošti, nato pa še pisno. »Odpoved je obrazložila z besedami, da v prihodnosti ne bom izpolnjeval zavez, ki sem jih v preteklosti sprejel z upravo. Torej gre za nekakšno vedeževalsko odpoved,« dodaja.

Obljubljala redno zaposlitev

Odločitve, da ne bo več sodeloval pri ustvarjanju poslovno-podjetniške oddaje, o kateri že statistika govori, da je ena najbolj gledanih na nacionalki oziroma je po Vadnjalovih besedah ena bolj prepoznavnih in priljubljenih oddaj informativnega programa, eden od paradnih konj hiše, je sprejel s težkim srcem. »Oddajo sva skupaj z voditeljico Edito Cetinski Malnar ustvarjala od samega začetka, torej zadnjih sedem let, sedem sezon. Z Edito sva bila dobra ekipa, skupaj sva ustvarjala pozitivno in dobro podjetniško ozračje. To so prepoznali številni gledalci, oddajo sem vedno delal s srcem. Na RTV Slovenija sem delal več kot deset let, med drugim sem sodeloval pri oddajal TLP, Turbulenca, Hri-bar in NPU. Vse skupaj me je milo rečeno šokiralo,« je priznal Vadnjal, v njegovem glasu pa je bilo čutiti grenak priokus, saj se je do trenutka, ko je dobil odpoved, z Biziljevo menda dobro razumel. »Osupel sem nad njenimi odločitvami, saj sva dobro sodelovala. Cenil sem jo in spoštoval, saj sem vedno menil, da je oseba z veliko medijske kilometrine,« pravi o Biziljevi. Slednja ga je s svojo odločitvijo presenetila tudi zato, ker mu je, še preden je postala direktorica, ponujala redno zaposlitev. »Imela sva zanimiv telefonski pogovor in takrat me je vprašala, ali me utegne zanimati redna zaposlitev. Tega sestanka potem seveda ni bilo,« se spominja.

image

V prvi oddaji šova Znan obraz ima svoj glas se je prelevil v rockerja Kida Rocka. Foto: Mediaspeed.net

Ni še konec

Zaradi odpovedi so osupli vsi, ki so na televiziji z njim sodelovali, sam pa nam je priznal, da je zaradi vsega skupaj doživljal osebno stisko. »Ni mi vseeno. Ne za Edito ne za oddajo. Prav nič v tej situaciji ni bilo argumentirano, do zdaj sem brez težav kombiniral dve karieri. Počutim se, kot da sem šikaniran zaradi glasbenega udejstvovanja na Pop TV. Glasbenik sem. In prav zato je vse skupaj toliko bolj bizarno,« še pravi Vadnjal. A zgodba s Televizijo Slovenija in novo direktorico še ni končana. »Zaradi te godlje bom verjetno primoran poiskati pravno pomoč,« nam je priznal. O tožbah še noče govoriti, je pa povedal, da se v njegovem življenju dogajajo tudi lepe stvari. Med drugim s skupino CoverLover ustvarja nove avtorske pesmi v slovenščini, pred njimi je tudi pomemben nastop na koncu sezone smučarskih skokov v Planici. In čeprav je bilo sodelovanje v oddaji Znan obraz ima svoj glas za Biziljevo nedopustno, Vadnjal v svoji novi vlogi uživa. »Bilo je prijetno, prva trema je popustila. V bistvu ni časa za tremo, saj bomo vsako nedeljo noseči z drugim likom,« je v smehu povedal glasbenik, ki se je v prvi oddaji prelevil v rockerja Kida Rocka, ta konec tedna pa se bo moral postaviti v kožo jamajškega reggae pop pevca Shaggyja.

In medtem ko Vadnjal preizkuša, kje so njegove glasbene meje, se je direktorica Televizije Slovenija zavila v molk. Nanjo smo namreč naslovili vprašanja o prekinitvi delovnega razmerja z Vadnjalom, a nam na njih do zaključka redakcije ni odgovorila.

 

Deli s prijatelji