ZA FOGLA

Koncert na dan kemoterapije

Objavljeno 14. november 2015 20.39 | Posodobljeno 14. november 2015 20.39 | Piše: Moni Černe

Za dobrodelnimi koncerti v pomoč Tomažu Ahačiču - Foglu stoji njegov prijatelj Domen Kuralt. Oče dveh otrok živi v Medvodah.

Za Fogla so zapeli V predmestju tvojih sanj. Foto: Miran Rupar

Osemintridesetletni Domen Kuralt je eden tistih, ki jih je usoda pevca Tomaža Ahačiča hudo prizadela. Oče dveh sinov, starih 10 in 15 let, živi sam, v hiši v Medvodah. Njegova prva jutranja misel ter zadnja skrb, ko leže, sta zdravje in preživetje prijatelja Tomaža. Kuralt se je odločil, da se ne bo prepustil rušilnim čustvom, ampak zavihal rokave.

Nekoč poročen in razvezan, ljubitelj narave, dobrodelnež že od nekdaj. Sokrajani povedo, da starejšim nosi vrečke iz trgovine, po potrebi pa prevaža tudi jablane. »Petinosemdesetletni sosed je na kolesu prevažal predolgo in pretežko jablano. Mimoidočega voznika je zaskrbelo, da ne bi padel, zato je naložil jablano, preveliko tudi za v avto, tvegal prometno kazen, a sadno drevo pripeljal do cilja. Mimoidoči je bil Domen Kuralt,« hvalijo soseda.

Kuralta vprašamo, kaj se zgodi, ko pomoč potrebuje on: »Največkrat ni nikjer nikogar.«

Nedeljski koncert v čast in pomoč Tomažu ter njegovi družini je Kuraltovo delo, od logistike do operativne izvedbe. S pomočjo širokosrčnih estradnikov je zanj zbral 23.000 evrov! Za začetek.

V spodbudo prijatelju, skupaj z matično skupino Calypso, so pred dnevi posneli pesem in videospot V predmestju tvojih sanj (Mi smo s teboj). Optimistično sporočilo izjemnemu vokalistu in interpretu Foglu je bilo posneto zadnji teden oktobra, videozapis pa 2. novembra v produkciji Golica TV. Naj zapišemo, da so se poleg njih odpovedali honorarju vsi; avtor glasbe Nino Ošlak, besedilopisec Igor Pirkovič, aranžer Damjan Pančur, studijski mojstri. Sledijo še plemenite duše iz tonskega in slikovnega zapisa posvečene pesmi; prikupna Anita Kadenšek (Veseli svatje), Andrej Šifrer, Eva Hren, Nuša Derenda, Aleš Bartol (Mambo Kings), Rok Ferengja, Nina Pušlar, Saša Lendero, Danica Goran, Trio Šubic in Vlado Pilja. Drugi koncert za pomoč Tomažu, ki se poleg raka bori še s finančnim pomanjkanjem, se bo odvil v ljubljanski Hali Tivoli naslednji četrtek, 19. novembra, ob 19. uri.

To je na dan, ko bo Tomaž prejel svojo četrto od predvidenih petih kemoterapij.

Deli s prijatelji