KMETIJA: NOV ZAČETEK

Kmetje so se mastili z mesom, Dominika pa jih je vse nalagala

Objavljeno 19. november 2015 13.16 | Posodobljeno 19. november 2015 13.18 | Piše: Mo. S.

»Tako dobro že dva meseca nisem jedel,« je bil zadovoljen Bruno po obilni mesni večerji, čeprav mesa ne bi smel jesti.

Mesna večerja.

»Za večerjo smo si privoščili meso,« je veselo razlagal Niko po obilni večerji, ko se je miza kar šibila pod mesnimi dobrotami. K večerji so klicali tudi Dominiko, a ta igra ta teden svojo igro. Želi namreč, da naloge ne opravijo in da bodo tako fantje pod še večjim pritiskom ter še bolj lačni. Tako je tudi namerno preslišala več navodil mentorjev, med katerimi je tudi to, da mesa, čeprav imajo koline, ne smejo jesti.

Ona ne bo ponavljala, a daje dvoumna navodila

»Jaz kot glava družine jim nisem dovolila, da jedo meso. Tudi v začetku je bilo povedano, da se mesa ne sme jesti. Ne mislim vedno ponavljati. Nekateri so kot majhni otroci, bilo pa je povedano,« je pozneje povedala.

Tekmovalci sicer še niso točno vedeli, ali si lahko meso privoščijo ali ne, in so se izgovarjali: »Mi ne jemo, mi samo pokušamo.« Dominika pa po drugi strani v samoti ponavlja, kako lepo bi bilo, če tedenske naloge ne bi opravili. »Tako dobro že dva meseca nisem jedel,« je bil zadovoljen Bruno, drugi pa so mu pritrdili, da ne grešijo, saj so vendar morali pokusiti vse, kar so naredili, in kako pečica peče meso, da bodo lahko mentorjema spekli dobro pečenko.

Kmetom nič ni jasno

A kmalu je prišla na posestvo Saša, ki je Dominiko vprašala, kako gleda na to, da so nekateri jedli meso, čeprav ga ne bi smeli. »Povedala sta, da se mesa ne sme jesti. Mislim, da niso otroci, torej je dovolj, če enkrat poveš. Mislim pa tudi, da je treba stvari pokusiti, tako da toliko mesa tudi niso pojedli, ker več kot najesti se tako ne moreš,« je dogajanje na posestvu opisala Dominika.

Kmetje so se vmes le spogledovali, saj niso točno vedeli, o čem glava družine govori. Ugotovili so, da so dobili dvoumna navodila. Ko je rekla, da ne smejo jesti mesa, je z rokami pokazala narekovaje, kar naj bi pomenilo, da se to sme. Rekla pa naj bi tudi, naj ga pojejo čim več, saj naloge tako in tako ne bodo opravili.

Deli s prijatelji