EKSKLUZIVNO

Ker je Iryna zamujala, je bil Matjaž na trnih

Objavljeno 26. junij 2011 17.53 | Posodobljeno 26. junij 2011 17.53 | Piše: T. L.

Edini, ki je mirno prenašal Irynino zamudo, je bil njun kuža Maxi

Poroka je potekala v veselem in sproščenem vzdušju.
Matjaž Nemec in Iryna Osypenko Nemec sta si pod milim nebom in v pravljičnem vzdušju dvorca Zemono pred približno 80 gosti in Matjaževim dobrim prijateljem, novogoriškim županom Matejem Arčonom, obljubila večno ljubezen. Govorili smo z Matjažem in Iryno, ki sta še povsem pod vtisom včerajšnjih dogodkov. Občutki so nepopisni, ne zavedaš se, kaj se je zgodilo, nam pove Iryna in dodaja, da je bilo vse popolno. 

Zanimalo nas je, kako sta se počutila pred poroko, sta imela tremo, ju je mučila živčnost ... »Do večera pred poroko se živčnosti sploh nisem zavedel,« je povedal Matjaž. Iryni pa so pri premagovanju treme pomagale manekenske izkušnje. »Počutila sem se vznemirjeno, evforično. Tremo sem imela, vendar ni bila opazna navzven. Izkušnje z modne piste so me rešile,« nam je povedala Iryna.

Kje je nevesta?

Matjaž je bil še dodatno na trnih, saj je ‘v odločilnem trenutku‘ nevesta zamujala 20 minut. Kot je povedal, se je živčnost čutila tudi med preostalimi gosti. Edini, ki je vse skupaj mirno prenašal oziroma dogodek mirno prespal, je bil njun kuža Maxi, pravi Matjaž.

Ko se je Iryna naposled vendarle pojavila z očetom, ki jo je pospremil, je navzočim gostom vzela dih. »Ko je hodila, me je gledala v oči in zdela se mi je – verjamem pa, da tudi drugim – prekrasna.«

In kje se je zadržala Iryna? Le poročne priprave so se zavlekle, nam je pojasnila Iryna. Zamujala je zaradi zadnjih dodatkov, ki so dopolnili njeno podobo. »Na uro enostavno nismo bili pozorni.« 

Vzela sta si tudi trenutek zase

Obred je bil kratek, trajal je približno 20 minut, nato pa jima je župan Arčon posvetil govor z vsemi najlepšimi željami in se dotaknil tudi najbolj ključnih dogodkov v njunem življenju. Po obredu so ju najprej obkrožili svatje z dobrimi željami in »šele nato sva si vzela nekaj minut, se v miru umaknila od vseh, se objela, poljubila in si zeželela vse najboljše,« se dogodkov spominja Matjaž, ki pravi, da se je zaradi vznemirjenja, ki te v takšnih trenutkih prevzame, kar težko spomniti vseh podrobnosti čudovitega dogodka.
Deli s prijatelji