SAPRAHIŠKA

Kek (49) živi na veliki nogi

Objavljeno 02. avgust 2011 21.05 | Posodobljeno 03. avgust 2011 09.30 | Piše: S. K.

Selektor slovenskih nogometašev sredi Maribora v treh nadstropjih

Matjaž Kek se očitno poslavlja z mesta selektorja

Večstanovanjska hiša v elitni soseski Maribora, v Veluščkovi ulici ob Tomšičevem drevoredu, je dom selektorja slovenske nogometne reprezentance Matjaža Keka (49). Zagrizen športnik se je zapisal v srca Slovencev, ko mu je uspelo spisati drugo slovensko nogometno pravljico – reprezentanco je popeljal na svetovno prvenstvo v Republiko Južno Afriko.

Trietažno stanovanje

Mariborčan, ki je zrasel na levem bregu reke Drave, je tam tudi ostal. V središču Maribora živi v trietažnem stanovanju, ki se kljub lokaciji ponaša z veliko teraso, na kateri lahko uživa z ženo Gordano in s sinom Matjažem ml.

Predvidevamo, da je v stanovanju poleg nogometnih motivov polno plošč in cedejev. Kek, rojen 9. 9. 1961, je namreč velik ljubitelj glasbe, saj je svojčas vrtel znane komade na priljubljeni mariborski radijski postaji.

V bloku še en športni obraz

Priložnost za sprostitev mu ponuja tudi bližnji Mestni park v Mariboru, v katerem je veliko možnosti za druženje in druge oblike sproščanja. Kek pa v bloku ni edini znan športni obraz. Tam živi tudi Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice, ki je bil v minulem letu imenovan tudi za direktorja Univerzijade 2013. Izvedeli smo, da se Kekovi s sosedi odlično razumejo.

Deli s prijatelji