PREMIERA

Kandidati v operi

Objavljeno 10. marec 2013 18.30 | Posodobljeno 10. marec 2013 18.30 | Piše: S. K.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so premierno uprizorili Mozartovo opero Don Giovanni.

Po premieri sta bila takole prešerno razpoložena Yuri Kissin, ki je nastopil v vlogi Leporella, in David Bižić v vlogi Don Giovannija (foto: Mediaspeed).

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so premierno uprizorili Mozartovo opero Don Giovanni. Pod dirigentsko taktirko Davida T. Heusla in v režiji Paula-Emila Fournyja je v vlogi Don Giovannija nastopil v Beogradu rojeni operni pevec David Bižić. Nastopil je že na številnih svetovnih odrih, čaka ga tudi debi v legendarni Metropolitanski operi v New Yorku, to pa je bil zanj prvi nastop v Sloveniji.

Na odru so se mu pridružili Yuri Kissin, Petja Ivanova, Isabelle Cals, Martin Sušnik, Andreja Zakonjšek Krt, Valentin Pivovarov in Jaki Jurgec. Mozartovo opero, ki postreže s številnimi komičnimi zapleti, dotakne pa se tudi drugih, vedno aktualnih tem, kot so zakon in prevare, razredne razlike, umor in maščevanje, so si ogledali številni ljubitelji operne umetnosti. Med njimi mnogi znani Mariborčani, ki ne zamudijo nobene premiere, a tudi priložnostni ljubitelji umetnosti, kot so županski kandidati, ki so premiero izkoristili za kazanje v javnosti in nabiranje volilnih glasov.

Deli s prijatelji