TALENTI

Julija Kramar je kraljica slovenskih src

Objavljeno 20. junij 2011 11.39 | Posodobljeno 20. junij 2011 12.00 | Piše: P. P.

Tik pred finalom je izgubila partnerja in najbrž tudi zato pela kot še nikdar

Žirija s presrečno zmagovalko – Branko Čakarmiš, Julija Kramar, Brane Kastelic in Lucienne Lončina
Novogoričanka Julija Kramar (35), ki je še do nedavnega svoje opere prepevala le v avtu ali občasno na kakšnem manjšem odru, je velika zmagovalka letošnjih slovenskih talentov. V finalu je nastopila kot zadnja in ponovno osupila občinstvo – njen nastop je bil energičen, obenem pa poln ljubezni in miline.

Julijina pozitivna energija je enostavno nalezljiva. Finalno pesem je zmagovalka pela za svojega nedavno preminulega partnerja – umrl je namreč tik pred finalom. Julija je povedala, da se je pred tem prebudil iz kome in ji rekel, naj poje v finalu in zmaga. Medtem ko so preostali finalisti vadili, je ona urejala vse potrebno za pogreb, kaj se je zgodilo, pa je morala nekako razložiti tudi dveinpolletni hčerkici, piše Nova. A odločila se je, saj je partnerju obljubila, da bo dala v Stožicah resnično vse od sebe – in na koncu je zmagala.

Slovenci imamo opero očitno radi, saj je z njo tudi Alenka Gotar (33) leta 2007 zmagala na Emi. Gotarjeva je pred finalom o Juliji povedala, da je vsekakor zelo talentirano dekle, da pa opera zahteva tako talent kot tudi ogromno trdega dela, ki se ga, vsaj tako je videti, Julija očitno ne boji.

Drugi so bili Pustotnikovi harmonikarji

Drugo mesto so osvojili harmonikarji Tomaža Pustotnika (33), ki so se tega zelo razveselili. Praznih rok, a z obilo novih oboževalcev sta ostala nova idola najstnic Žan Serčnik (16) in Jaka Vižintin, v finalu pa so svoje maske končno odvrgli plesalci skupine The Artifex. Skupino sestavljajo fantje, stari od 15 do 24 let.

Tik pred razglasitvijo letošnje zmagovalke je zapela tudi lanska, Lina Kuduzović (8), in še enkrat potrdila, zakaj je lani zmagala. Se je pa v minulem letu naučila tudi samopromocije, saj je na hitro povedala še, da na trg prihaja njena prva zgoščenka.

Deli s prijatelji