MALI ZAKLAD

Jernej Damjan uresničil hčerkino željo

Objavljeno 03. december 2017 13.38 | Posodobljeno 03. december 2017 13.39 | Piše: Tomaž Mihelič

Vrhunski slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je z zmago presenečenja v Ruki pričaral dvojno veselje. Najprej je razveselil vse ljubitelje tega zimskega športa, nato pa osrečil še hčerko Niki, ki ga je na sever poslala s prav posebno nalogo.

Mala princeska komaj čaka, da z mami Tayo posnameta kakšen nov video za njun kanal Ici Mici Toys. FOTO: Osebni arhiv

Pri Damjanovih je zavladalo nepopisno veselje, za katerega je poskrbel očka Jernej z nepričakovano zmago. Na Finsko se je odpravil s posebno misijo za hčerko Niki, ki ga je prosila, naj odnese pismo Božičku, saj je bila letos še posebej pridna in si je zaslužila darilo. »Le dan po vrnitvi najinega zmagovalca smo morali postaviti novoletno smrečico, če bi slučajno dobri mož s severnega tečaja letos predčasno obdaroval otroke.

Obenem smo izkoristili Jernejevo prisotnost, kajti med zimskim časom je neprestano na poti in tako se moramo prilagoditi njegovemu urniku, in ne tradicionalnim navadam. Intenzivne skupne trenutke izkoristimo med poletjem, zimske vikende in večji del tednov pa se z Niki posvetiva ustvarjanju,« nam zaupa ponosna mamica in žena Taya.

Veličastna zmaga za uvod dolge in naporne sezone je v družino prinesla ogromno veselja, pa tudi solz, kot spomin na odrekanje, trenutke obupa in večna vprašanja, ali je sploh vredno nadaljevati kariero. Izvedeli smo tudi, kakšne rituale imajo pred in celo med tekmami. »Tokrat je bilo vse drugače, saj je Niki neprestano iskala pozornost, zato nisem imela časa biti nervozna ali osredotočena na pričakovanja. Bolj sva bili okupirani z ustvarjanjem posnetkov za najin youtube kanal z naslovom Ici Mici Toys. Gre za prve otroške vsebine v slovenskem jeziku, ki predstavljajo, kako se naši malčki igrajo. Po odličnem skoku v prvi seriji sva prejeli sporočilo, naj mu pošljeva kakšen video, da se sprosti. Šele takrat sem se zavedla, da gre zares in da mu morava pomagati. Naš dogovor je namreč, da ga nikoli ne obremenjujeva glede rezultatov, ampak mu posnameva kaj zabavnega, kar ga spravi v dobro voljo in odvrne pozornost od pritiskov,« razkrije učinkovito strategijo voditeljica Radia Antena.

Solze sreče in odrekanja

Po spektakularni zmagi so se Tayi ulile solze in hči jo je začudeno vprašala, zakaj joče. »Dejala sem ji, da od sreče, ker je oči zmagal, ona pa me je presenetila s samozavestnim odgovorom, da njen oči vedno zmaga. Takšni trenutki ti osmislijo življenje, saj si v očeh svojih otrok vselej zmagovalec in tega se zaveda tudi Jernej, kar ga razbremeni in mu daje prav posebno motivacijo. Ljubko jo je opazovati, kako mu skozi celoten skok pošilja poljubčke in čaka, da ji na koncu, ko se prikažejo rezultati, njen zlati očka pošlje kakšnega nazaj. Tokrat je bil v igri še striček Božiček in poljubčki so bili toliko slajši,« so pri Damjanovih poskrbeli za čaroben uvod v zimsko pravljico. 

»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji