PO NASTOPU

»Je še kakšen Slovenec ali je vse samo I love you?«

Objavljeno 30. november 2015 11.53 | Posodobljeno 06. december 2015 14.37 | Piše: A. K.

Maro so po razglasitvi oblile solze, nekaj trenutkov pozneje pa nam je zaupala, kaj s svojimi ljudskimi pevkami pripravlja za veliki finale.

Bizovičarju so se takole zahvalile.

Domžalske zvezde Mara in ljudske pevke so na polfinalnem odru šova Slovenija ima talent pustile velik pečat. Lado Bizovičar jih je pohvalil, da počnejo nekaj izredno pomembnega za slovensko izročilo, nad njihovim nastopom pa so bili navdušeni tudi drugi žiranti. Mara in ljudske pevke so se po glasovanju žirantov uvrstile v finale, Mara pa ni mogla skriti sreče in solz. »Povem ti, da se počutimo noro. Lepo in zasluženo. Vesele smo. Na neki način tega nismo pričakovale, a smo si zaslužile,« nam je povedala razigrana Mara, ki je dodala, da jih med čakanjem na odru ni bilo nič strah. »Vsem smo privoščile. Vsi so bili dobri, vsi so dali vse od sebe.«

Tudi tretjič bodo šegave

Pesem, ki so jo zapele na polfinalnem odru, pojejo že najmanj deset let, zanjo pa so se odločile zato, »ker so babe«. »Rade šegavo pojemo, rade smo šaljive. Slovenija ima veliko čustvenih pesmi o ljubezni, delu in tudi žalosti, nam pa ta šegavost zelo pristoji. Slovenija ima tega premalo.« Ljudske pevke so še povedale, da že razmišljajo o finalnem nastopu, a da si bodo vsekakor vzele čas. »Ravno tako bomo šegave, ker smo tako tudi začele,« pravijo, Mara pa poudarja, da niso vse enakih misli. »Veliko pesmi je zanimivih in ene bi to, druge tisto, tretje nekaj drugega.«

Oblile so jo solze

Mara je pokomentirala tudi žirante, ki so se razen Marjetke odločili zanje. »Mene so kar solze oblile. Vesela sem, da cenijo ljudsko izročilo. Mogoče pa je tako zaradi naših let … Ne. Jaz bi rada, da je to pravično. Saj vidite, da so se trudili in da je bila to zelo težka odločitev,« je povedala Mara o odločanju med njimi in Marino.

Simpatične upokojenke so še povedale, da imajo veliko nastopov in da jih pozna veliko ljudi. Po dveh nastopih na Talentih pa še veliko več. »Prijavile smo se, ker smo želele predstaviti slovensko pesem. Rekla sem si, pojdimo pogledat, ali je še kakšen Slovenec ali je vse samo I love you,« je v smehu razkrila Domžalčanka, ki je prepričana, da bodo tudi v finalni oddaji pustile velik pečat.

Deli s prijatelji