KOLEDAR ZMAGOVALCEV

Ilka Štuhec za na zid in v spalnico

Objavljeno 12. december 2017 18.34 | Posodobljeno 12. december 2017 18.36 | Piše: D. P.

Koledar slovenskih šampionov. Denar za otroke, obolele za rakom.

Peter Kauzer. FOTO: Facebook J. T.

Leto, ki gre počasi h koncu, je bilo za slovenski šport izjemno uspešno. Uspehi so se nizali drug za drugim. Ob vsem spoštovanju do vseh so piko na i dodali košarkarji, ki so septembra postali evropski prvaki. Vse te in preostale šampione in šampionke je v svojem izjemnem koledarju združil izvrstni karikaturist Joško Trobec. Štirinajst izjemnih Slovenk in Slovencev - generacija zmagovalcev -, ki so nas s svojimi uspehi navduševali in nas še bodo, vas bodo lahko skozi vse leto 2018 razveseljevali pri vas doma. Trobec je mojstrsko upodobil Ilko Štuhec, Filipa Flisarja, Petra in Domna Prevca, Tima Gajserja, Tino Trstenjak in Ano Velenšek, Petra Kauzerja, Primoža Rogliča, Jakova Faka, Gorana Dragića, Luko Dončića, Anžeta Kopitarja in Žana Koširja.

14 športnikov za 12 mesecev

»Nastal je t. i. koledar generacija zmagovalcev. To so športniki in športnice, ki so osvajali medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na olimpijskih igrah. Osnovni namen koledarja je, da bomo celotni izkupiček od prodaje namenili otrokom, obolelim za rakom in krvnimi boleznimi,« je dodal Tone Fornezzi - Tof, ki je predstavil mojstrovino akademskega slikarja Trobca. Natisnili so ga v 5000 izvodih, stane sedem evrov, cekini pa bodo šli za bolne otroke.

»Ideja, da naredim karikaturo, se mi je porodila po košarkarski tekmi Slovenije in Španije na evropskem prvenstvu. Izdelek sem dal tudi na facebook. Iz Kavarne Vitica Kranj so mi sporočili, da so se hoteli naslednji dan vsi slikati ob plakatu karikaturi Gorana Dragića,« Trobec pojasni, kako je iz ene karikature nastala celotna serija šampionk in šampionov. Priznal je še, da je najbolj užival, ko je upodobil košarkarskega zvezdnika Reala Luko Dončića. Predstavitve koledarja se je udeležil tudi 34-letni Peter Kauzer, kajakaš na divjih vodah. Ob pogledu na svojo karikaturo se je od srca nasmejal in priznal, da naredi tak obraz, ko ga kaj razjezi. 

Denar za otroke z rakom

Pediatrinja Majda Benedik Dolničar je na predstavitvi priznala, da čim prej potrebujejo dve nadstandardni postelji. Za otroke. V Ustanovi za pomoč otroku z rakom in s krvnimi boleznimi.


 

Deli s prijatelji