DOBITNICA

Helena Blagne ob Pirellijev koledar?

Objavljeno 23. april 2017 11.44 | Posodobljeno 23. april 2017 11.48 | Piše: U. B.

Zaradi dobitnice koledarja so nekateri zastrigli z ušesi.

Helena Blagne. Foto Marko Feist

Novica je bila ena od številnih; skoraj pa niti ni bila vredna omembe. Zdaj bi se vse skupaj utegnilo obrniti. Na slabše. Za eno od dobitnic koledarja Pirelli, ki v svetu sicer dokaj dobro kotira. Skratka; nedavno so koledar, ki sicer izhaja v zelo omejeni nakladi, izročili kar več »vplivnim Slovencem«, kot pravijo. Med njimi tudi rokometnemu trenerju Veselinu Vujoviću pa Bojanu Križaju, Ivu Boscarolu in – kdo bi si mislil – Heleni Blagne. O pevki vemo že skoraj vse, kljub temu pa vsak dan na plan prihajajo nove podrobnosti iz njene bujne kariere. In poslovne uspešnosti, katere pomemben znak so tudi poslovne evidence, ki kažejo, da se pevka ukvarja s strežbo pijač in da je imela kar 194 dni blokirane račune.

Vmes je imela tudi nekaj časa za razmislek. O čem? O selitvi v Makedonijo. »Vsako leto se vračam tja. Priznam, že večkrat sem razmišljala, da bi se za daljše obdobje preselila, a sem preveč navezana na Slovenijo. Tukaj so moja družina, prijatelji, moje drago občinstvo,« je diva prijavila oni dan.

A vrnimo se h koledarju. Podjetje, sicer proizvajalec gum, že od leta 1964 svoje najzvestejše stranke, poslovne partnerje in nekatere pomembneže (največkrat) ob božično-novoletnih praznikih obdaruje s (seksi) koledarjem, natisnili ga niso le 1967. in med letoma 1975 in 1983 … Zanj so fotografirali velikani, kot so Richard Avedon, Peter Lindbergh, Bruce Weber, Mario Testino, Annie Leibovitz, Peter Beard in Mario Sorrenti. Med lepoticami, ki so zanj odvrgle cunjice, pa najdemo tudi Kate Moss, Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Selmo Blair, Penelope Cruz in Sophio Loren. Letos se na njem, mimogrede, predstavlja 15 igralk vseh starosti: Charlotte Rampling, Uma Thurman, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Alicia Vikander, Kate Winslet, Julianne Moore, Robin Wright, Lupita Nyong’o, Rooney Mara, Jessica Chastain, Anastacia Ignatova, Penelope Cruz, Helen Mirren in Zhang Ziyi.

In tako je letos med dobitnike zašla tudi Helena Blagne. Pri proizvajalcu gum pa so menda izvedeli za njeno poslovno pot, blokirane račune, sodišče, zato so zastrigli z ušesi, a odločitve, da bi morala diva, ki jo v zadnjem času vse bolj povezujejo s tajkuni, letošnji seksi zvezdniški koledar vrniti, saj »po svoji poslovnosti nekako ne spada med vplivne posameznike«, za zdaj še niso sprejeli.

Bo pa očitno res držalo, da so se merila podeljevalcev koledarja močno spremenila.

.

Deli s prijatelji