BIZNIS

Gucci Korošica si je omislila službo

Objavljeno 07. december 2017 18.22 | Posodobljeno 07. december 2017 18.24 | Piše: S. E. N.

Sedež njenega biznisa je v stanovanjskem bloku. Je Denise lastnica stanovanja na Ravnah na Koroškem?

Medijski hit 2017. FOTO: Mediaspeed

Absolutni medijski hit letošnje jeseni, po domače Gucci Korošica, ki ji je bilo včasih menda ime Denise Ferk, zdaj pa je sodeč po sodnem registru tudi uradno Denise Dame, si je omislila službo. Čisto zares, 20. oktobra je pri velenjski izpostavi Ajpesa odprla espe.

Mnogi so prepričani, da je lepa blondinka afektirane govorice, ki jo pozna že vsa Slovenija, obnorela pa je zlasti mlajše generacije, samo uvod v širši komercialni ali politični projekt. Teorij je samo med poznavalci odnosov z javnostmi cela vrsta, od tega, da bo Denise v časih apolitičnosti mladine tista, ki bo mlade s svojo listo mobilizirala za državnozborske volitve prihodnje leto, do tega, da bo prodajala kak izdelek.

Če pogledamo seznam dejavnosti, ki jih je registrirala, sta obe teoriji povsem mogoči. Glavna dejavnost espeja z imenom House of dame, Denise Dame, s. p., je umetniško uprizarjanje. A poleg glavne je registrirala še niz dodatnih dejavnosti – trgovino na drobno z oblačili, trgovino na drobno po pošti ali internetu ter drugo trgovino na drobno zunaj, na stojnicah in tržnicah. Vse to eno od teorij poznavalcev postavlja za verjetno. A Denise je registrirala tudi dejavnosti produkcije in postprodukcije filmov, videofilmov in teve oddaj pa snemanje in izdajanje zvočnih zapisov in glasbe. Registrirala je še dejavnost oglaševalskih agencij in raziskovanja trga in javnega mnenja. Denise se namerava ukvarjati tudi z dejavnostmi izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja ter pomožnimi dejavnostmi za izobraževanje. Zadnji nabor dejavnosti, ki jih je registrirala, je kozmetična in pedikerska dejavnost.
Sedež njenega espeja je v stanovanjskem bloku na Ravnah na Koroškem, ki jo je posnel tudi Google in si ga lahko ogledate na fotografiji. Denise med lastniki katerega od stanovanj nismo našli, je pa v zgradbi nekaj občinskih stanovanj.


Gucci v škripcih

Italijanski davčni inšpektorji so v minulih dneh potrkali na vrata modne hiše Gucci, so poročanje tiska potrdili v podjetju. S preusmerjanjem prihodkov v Švico naj bi se izognili plačilu 1,3 milijarde evrov davkov v domači državi, poroča časnik La Stampa. Preiskava naj bi temeljila na informacijah, ki jih je organom podal nekdanji zaposleni v podjetju. Ta je del francoske skupine luksuznih znamk Kering. Po navedbah La Stampe je finančna policija najmanj tri dni preiskovala nove moderne prostore Guccija v Milanu, preiskali pa so tudi druge njihove pisarne, med drugim v Firencah.

 

Deli s prijatelji