ZMAGOVALCI

Glasoval je celo Obama

Objavljeno 26. marec 2012 10.43 | Posodobljeno 26. marec 2012 10.45 | Piše: S. K.

V Mariboru so razglasili letošnje zmagovalce Guest Star 2011.

Za špansko veleposlanico Anunciado Fernández de Córdova je pesti držal tudi Joseph Mussomeli, veleposlanik ZDA (foto: mediaspeed).

Nagrade za tuje zvezde, najbolj priljubljene tujce, ki živijo v Sloveniji, so podelili v štirih kategorijah: kultura, diplomacija, šport in gospodarstvo. Zmagovalci so: španska veleposlanica Anunciada Fernández de Córdova v kategoriji diplomacija, v kategoriji ekonomija Klaus J. Holeczek, direktor družbe Odelo Slovenija, v kategoriji kultura Joseph Rakotorahalahy, med športniki pa hokejist Olimpije John Hughes.

Glasovali so celo iz Bele hiše

O zmagovalcu je lahko glasoval kdor koli, glasove so zbirali tudi na spletni strani, zanimivo pa je, da je za enega od nominirancev glasovala celo Bela hiša. Najboljši kulturnik Joseph Rakotorahalahy, arhitekt, skladatelj, glasbenik in pripovedovalec zgodb, je namreč vedel, da je konkurenca v njegovi kategoriji zelo močna, konec koncev je bil nominiran tudi kulturni ataše ZDA Christopher Wurst. A se simpatični Joseph z Madagaskarja, ki je pred 30 leti prišel na študij arhitekture v Jugoslavijo, 10 let pa je državljan Slovenije, ni dal kar tako. Prepričal je svoje prijatelje z vsega sveta, da so glasovali zanj, prijatelj mu je omogočil celo stik z Michelle Obama. Prvi dami ZDA je po facebooku razložil, za kaj gre, in uglajena gospa je seveda oddala glas zanj, za nameček pa prepričala še moža, predsednika Obamo. To, da je Bela hiša glasovala za konkurenta ameriškega kandidata, je prišlo na uho tudi kulturnemu atašeju na veleposlaništvu ZDA v Sloveniji, a je zmagovalcu seveda iskreno čestital. Je pa bil Joseph, ki je bil prepričan, da je zmaga že to, da je bil sploh nominiran, nad nagrado zelo presenečen in sprva sploh ni dojel, da je res zmagal. Navdušen nad prireditvijo in zmago je obljubil, da bo za vse letošnje nominirance pripravil velik piknik.

Lanska zmagovalka pozabila obleko

Sklepno prireditev je letos vodila lanska zmagovalka v kategoriji kultura, pevka Hannah Mancini. Kljub temu da se je prvič preizkusila v vlogi voditeljice, je očarala s prisrčnostjo in humorjem. Zaradi treme, ki jo je grabila pred prireditvijo, je doma celo pozabila obleko, a je ne glede na vse zaplete navdušila, tako s svojim glasom – na koncu je en komad celo odpela – kot s stasom. Glede na to, da je voditeljski krst tako dobro prestala, pa se bo morda Hannah, ki je sicer trdila, da bi na odru raje pela, kot vodila, še kdaj opogumila in sprejela še kakšen podoben izziv.

Deli s prijatelji