FINALNI DVOBOJ

FOTO: Vajenka v solzah, tekmovalci Midu obrnili hrbet

Objavljeno 19. november 2015 12.12 | Posodobljeno 19. november 2015 12.11 | Piše: A. K.

Debora je pred izzivom podlegla pritisku, finalista izziva pa sta Mida popolnoma izločila iz igre.

Debora je bila zaradi finalnega dvoboja pod hudim pritiskom.

V izjemno zahtevnem tednu, kjer so se morali tekmovalci kuharskega šova Gostilna išče šefa dokazati pred Binetom Volčičem in vrhunskim finskim kuharjem Sasujem Laukkonenom, sta se najbolje odrezala Blaž in Tomaš, ki sta se pomerila še v finalnem dvoboju. Vsak je moral izbrati svojega pomočnika in postreči dvajseterico gostov. Pri tem sta jima na pomoč priskočili vajenki, njuna naloga pa je bila izredno pomembna.

Tomaš je povedal, da je za pomočnika izbral Miša. »Vedel sem, da bo Blaž izbral Robija. Žan na žalost ne more sodelovati. Mido je zelo priden in vedno da vse od sebe, a včasih, vsaj tak občutek sem dobil, si pri nekaterih stvareh premalo zaupa. Njega bi moral še bolj spodbujati kot Miša, ki je 'naspidiran' in po mojem komaj čaka, da gre jutri v akcijo.«

Vajenka pod pritiskom

Blaž je svojo izbiro komentiral z besedami: »Od začetka sva bila v isti ekipi. On pozna mene, jaz pa njega. Zaupava si in se spoštujeva in mislim, da sva zelo dober tim. Če bi lahko, bi imel zraven še druge člane.«

Na finalni dvoboj sta se morali dobro pripraviti tudi Debora in Sabina, ki jima je Bine dejal, da morata menija svojih chefov poznati »v 'nulo' in ga karseda dobro predstaviti gostom«. Ob tem jima je dejal, da morata goste spodbuditi, da meni dobro ovrednotijo.

Dejstvo, da se bo morala poleg svojega mentorja izkazati tudi sama, pa je Deboro iztirilo. Tolažila sta jo Blaž in Robi, ki sta jo bodrila, naj verjame vase, in jo spodbujala, naj bo pri predstavitvi menija in nagovoru gostov to, kar je. Debora jima je odvrnila, da je vse to zanjo preveč, ob tem pa ni mogla zadržati solz. »Nisem še pripravljena govorno, ker sem izmozgana. V dveh dneh je bilo toliko novih stvari in informacij,« je na robu joka povedal Debora. Pozneje pa v solzah dodala: »Pač mi ni vseeno.« Dejala je še, da si želi, da bi bilo vse skupaj izpeljano perfektno, Blaž pa jo je objel in pomiril, naj bo le nasmejana in sproščena.

Deli s prijatelji