V TEŽAVAH

FOTO: V kuhinji so imeli ozko grlo

Objavljeno 07. november 2015 15.32 | Posodobljeno 07. november 2015 15.32 | Piše: S. N.

Vse je bilo belo, kuharjem je tudi drselo.

Pred sobotnim izločilnim dnem so v petek tekmovalci v šovu Gostilna išče šefa na krilih zmage nad rdečimi sproščeno začeli dan. Ko so začeli prihajati gostje, sta priprava jedi in servis hrane potekala tekoče, kuharji so imeli le eno težavo: Žana.

Že kmalu po odprtje gostilne je »zaplaval«, sotekmovalci, predvsem Mišo, so mu ves čas dajali navodila, kdaj naj začne pripravo polente, pa jagenjčka, pa školjk... »Ti se moraš samo sprostiti, in to je to. Saj je prav, da je zaplaval, zato pa smo mi tu,« ga je miril Robi

Tudi Mišo je imel polne roke dela z Žanom. »Ajde, polento noter, plin! Ko vidiš, da je malo preveč, daj h kraju, naj se malo popeče … Zalivaj … Bravo, daj gor …  ne nori, samo umiri se,« je odmevalo po kuhinji.

Mišo je nenehno miril nervoznega Žana in tudi prevzemal njegovo delo, za štedilnik je stopil tudi Robi, ki je bil sicer na šefovskem položaju. Nervozni Žan pa je po tleh stresel še moko, vendar je kar nekaj časa niso mogli odstraniti, saj je bila v gostilni gneča.

Sotekmovalci so Žana ves čas podpirali, goste so vse postregli brez zapletov, vseeno pa je bil edino ozko grlo v gostilniški kuhinji. In vprašanje je, koliko časa bo še ostal v gostilni …
 

Deli s prijatelji