SLOVENIJA IMA TALENT

FOTO: V finalu Petra in Sergej ter Mara in ljudske pevke

Objavljeno 29. november 2015 23.41 | Posodobljeno 29. november 2015 23.43 | Piše: Ma. F.

V šovu Slovenija ima talent se je za finalni nastop potegovala še zadnja peterica nadarjenih.

Marina Martensson.

V zadnji polfinalni oddaji Slovenija ima talent se je predstavilo zadnjih pet talentov, ki so si poskušali izboriti vstopnico za finale.

Kot prvi se je predstavil družinski ansambel Mika nas. Mitja, Nastja in Katja so želeli dokazati, da je mogoče tudi z narodno-zabavno glasbo zasesti velike odre. Žiranta Branko Čakarmiš in Ana Klašnja sta bila navdušena nad njimi. »Presenetili ste me z izborom, fino ste zapakirali,« je dejal Branko. Sledila je prav posebna točka, ki jo je izvedel Matjaž Krnc. Za polfinalni nastop je pripravil pesem z naslovom Volk, s katero je požel velik aplavz. »Si nekaj novega, nekaj atraktivnega, izstopaš iz povprečja. Bravo,« je dejala Ana.

Na oder sta nato stopila Petra in Sergej, ki sta zapela pesem Barcelona. Branko je bil nad njuno izvedbo navdušen. »Fantastična sta bila,« je dejal. Žirantka Marjetka Vovk je priznala, da so se ji ob poslušanju orosile oči. Mara in ljudske pevke so bile naslednje, ki so poskušale navdušiti žirijo in gledalce. Branko je bil presenečen nad njihovim napredkom. Navdušile so tudi ostale tri žirante. »Vi delate nekaj izredno pomembnega za slovensko izročilo,« jim je dejal Lado.

Kot zadnja je nastopila Marina Martensson, ki je v avdicijski oddaji tako zelo navdušila Marjetko, da je zanjo pritisnila zlati gumb. Žiranti so bili navdušeni tudi nad njenim polfinalnim nastopom. »Marina, ti nisi samo pevka, ti si umetnica, imaš nekaj več, res sem te začutila in zelo sem ponosna nate,« je dejala Marjetka. Tudi Ana in Branko sta jo pohvalila. Slednji ji je dejal, da sta nanjo ponosni tako Slovenija kot Švedska.

Petra in Sergej sta prišla v finale neposredno, Mara in ljudske pevke pa so si vstopnico priborile po glasovanju žirije, ki se je odločala med njimi in Marino Martensson.

Deli s prijatelji