KRALJICA SRC

FOTO: Strti mož je zapel Simoni v slovo

Objavljeno 23. december 2015 14.43 | Posodobljeno 23. december 2015 14.47 | Piše: T. L., Mo. S., M. K.

Od nje se je poslovila tudi Tereza Kesovija.

Prišla je tudi Tanja Žagar.

Priljubljena pevka Simona Weiss, ki se je Slovencem vtisnila globoko v srca, je danes legla k večnemu počitku.image Na ljubljanskih Žalah se je od nje poslovila množica ljudi.

V dolgem in žalostnem sprevodu so jo pospremili na zadnjo pot mož Goran, dva sinova, starši in drugi svojci, prijatelji, znanci, občudovalci in drugi.

Ljubljeni Simoni so še zadnjič izrekli besede slovesa. Soprog ji je na koncu žalne slovesnosti skupaj s kvartetom s solzami v očeh in tresočim glasom zapel njeno pesem Sonce mojih dni.

Tereza Kesovija, ki je z Weissovo sodelovala, je zapela pesem Ave MariaManca Košir in Elza Budau pa sta o njej povedali le lepe besede. Prisotni so bili tudi pevka Saša Lendero s partnerjem Miho Hercogom, pevec in plesalec Sebastian, pevka Tanja Žagar in pevec Ivan Hudnik.

Hudnik je za RTV Slovenija dejal, da se vidi, kako velik pečat je pustila Simona, saj se je po vsem tem času zbrala tako velika množica in se poklonila njenemu spominu. S Simono se je spoprijateljil na glasbeni poti, zadnja leta, ko se je posvečala psihologiji, pa so se družili manj. »Če se imaš rad in se spoštuješ, je to za večno,« je ob tem dodal. 

Žalna slovesnost za priljubljeno slovensko pevko, ki se je poslovila predčasno, se je na ljubljanskih Žalah zaključila okoli 13.30.

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji