NAJDBA

FOTO: Slovenski raj? V svet poslali fotografije polja konoplje

Objavljeno 02. avgust 2014 09.00 | Posodobljeno 02. avgust 2014 00.48 | Piše: S. N.

Skupina Die Antwoord je v Sloveniji naletela na polje konoplje, ga dokumentirala in poslala v svet.

Fotografija, ki so jo objavili na facebooku.

V Vinici je veselo, poteka namreč festival Schengenfest. Kot vrhunec letošnjega festivalskega dogajanja in presenečenje so prireditelji napovedovali južnoafriško skupino Die Antwoord (v afrikanščini pomeni ime skupine Odgovor), ki je nastopila v petek. Glavna protagonista skupine sta Ninja in pevka Yo-Landi Vi$$er, oba pa sta, tako pišejo organizatorji, odraščala v naselju, ki spada na sam rob južnoafriške urbane družbe. Iz geta sta se prebila na svetovne glasbene lestvice. 

Kakor koli že, južnoafriška skupina je poskrbela za svojevrstno promocijo Slovenije. Pevka je namreč na facebook profilu skupine objavila fotografijo sebe, kako stoji na polju, polnem konoplje. V »raju« konoplje sta se znašla ob 6. uri zjutraj in najdbi nista mogla verjeti. Navdušena sta polje »trave« tudi posnela v kratkem video. »Tu je jeb*** trava vse naokoli,« je slišati med smehom. 

Ni treba poudarjati, da sta se med oboževalci skupine fotografija in video razširila kot ogenj in vsi so bili navdušeni nad 'lepotami' Slovenije. Čeprav je ob fotografiji zapisano, da je nastala ob 6. uri v Sloveniji, pa so številni navdušeno vpraševali, v kateri državi je to. 

Ob vsej tej promociji se lahko le vprašamo, ali sta glasbenika dovolj velika poznavalca konoplje, da znata razločiti navadno konopljo od industrijske, ki ju po videzu, vonju ali na otip zmorejo razlikovati samo največji poznavalci.

Deli s prijatelji