BILO JE NEKOČ

FOTO: Rok Ferengja skozi čas

Objavljeno 29. december 2017 14.06 | Posodobljeno 29. december 2017 14.06 | Piše: Ajda Janovsky

Navdušenec nad motorji in kulturo petdesetih let je v začetku 21. stoletja našel še eno strast – aikido, ki ga trenira več kot desetletje.

Rok z Rok‘n‘Bandom letos obeležuje 20. obletnico uspešnice Jagode in čokolada. Foto: osebni arhiv

Rodil se je 19. oktobra 1973 v Ljubljani, mami Tatjani in očetu Norbertu, kot tretji otrok. Ni imel lahkega otroštva: oče je bil nasilnež, ki je sinu, ko je bila ta še šolar, v navalu nasilja celo razbil glavo. Od nekdaj zaljubljen v glasbo je leta 1995, star 22 let, ustanovil Rok'n'Band. Dve leti pozneje je skupina v sodelovanju s Sašem Lošićem ustvarila svojo največjo uspešnico Jagode in čokolada, čez dve leti s ploščo Kako me mika dosegla platinasto naklado, leta 1999 pa je enak uspeh ponovil še album V nevarni fazi. Navdušenec nad motorji in kulturo petdesetih let je v začetku 21. stoletja našel še eno strast – aikido, ki ga trenira več kot desetletje. Rok je ponosen oče 6-letnega Marka in 11-letne Hane, ki ju ima s partnerico Aliso.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

 

Deli s prijatelji