Karte v parlamentu so se močno premešale. V poslanske klopi bo sedlo veliko novih obrazov, mnogo starih pa se bo moralo posloviti. Med novimi obrazi pa je tudi veliko postavnih mladcev. Kateri je najbolj seksi, si oglejte v galeriji zgoraj.

Med parlamentarce kar nekaj mladih

Med devetdesetimi poslanci je kar trinajst takih, ki so mlajši od 35 let, pet pa jih je mlajših od 30. Najmlajši poslanec ostaja Andrej Čuš iz SDS, ki je bil poslanec že v prejšnjem mandatu. Drugi najmlajši poslanec prav tako prihaja iz vrst SDS. Gre za 24-letnega Žana Mahniča, ki je še študent na ljubljanski fakulteti za družbene vede.

Na listi Združene levice je bil izvoljen Miha Kordiš, 25-letnik, ki je bil aktiven tudi v študentski politiki. Deloval je znotraj društva Iskra, ki ima svojo poslansko skupino v ljubljanski študentski organizaciji. Javnosti je postal bolj poznan v času, ko so študentje leta 2011 okupirali filozofsko fakulteto v Ljubljani. Le dve leti starejši od Kordiša je je Luka Mesec, ki je prav tako bil izvoljen na listi ZL. Zadnji, ki je mlajši od 30 let, pa je 29-letni Jernej Vrtovec, ki je diplomiral na teološki fakulteti v Ljubljani in bil izvoljen na listi NSi.

Med mlajše od 35 še spadajo Matej Tonin (30) iz NSi. 31 let so stari Tilen Božič, Kamal Izidor Shaker (SMC) in Matej Tašner Vatovec iz Združene levice. 32 let je stara Andreja Potočnik iz SMC, 34 let pa štejejo Suzana Lep Šimenko (SDS), Matjaž Nemec (SD) in Simon Zajc (SMC).

Deli s prijatelji