PODJETNICA BI BILA

FOTO: Naslednica Jankovićeve bivše Vesne bi delala v Dubaju

Objavljeno 30. oktober 2013 09.35 | Posodobljeno 30. oktober 2013 09.37 | Piše: V. K.

Lepo Mariborčanko Tajdo Lah so okronali za novo kraljico Slovenije.

Kraljica sveta je že 24 let edinstven naziv v lepotnem svetu. Na izboru že dolgo sodeluje tudi Slovenija. Prva je na tem tekmovanju zmagala Vesna Dolenc (bolj znana kot še vedno zakonska žena Jureta Jankovića), sledile so ji Renata Bohinc (zdaj Peterka), Iris Mulej in še številne. Lani je slavila 23-letna Mariborčanka Janina Nedog, v soboto pa so izbirali njeno naslednico, ki je tako postala že 12. kraljica Slovenije.

Na omenjenem lepotnem izboru lahko sodelujejo dekleta s slovenskim državljanstvom, s skladno postavo, visoke morajo biti najmanj 165 cm, stare od 17 do 26 let, neporočene in brez otrok. »Dekle mora biti dobrosrčno, pozitivno razmišljajoče, neustrašno, splošno razgledano in zdravega zunanjega videza,« je še poudarila lastnica licence omenjenega tekmovanja Duška Stanišič.

Dekle, ki je med 13 finalistkami najbolj ustrezalo tem strogim kriterijem, je po mnenju žirije Tajda Lah iz Zgornje Polskave. Sedemnajstletna dijakinja srednje ekonomske gimnazije Maribor nam je zaupala, da je včasih intenzivno trenirala ples, zdaj pa se predvsem posveča šoli in modelingu. »Moj cilj je postati samostojna podjetnica v tujini ali pa delati pri katerem od večjih podjetij, najraje v Dubaju,« nam je še razkrila zmagovalka. Prva spremljevalka je postala Nina Dolenc, druga pa Monika Kladnik. Občinstvo je najbolj navdušila Nadja Zunkovič, ki je postala kraljica ljudstva, Nušo Vajda pa so razglasili za obraz revije Ženski svet.

Prireditev so začinili tudi znani slovenski glasbeniki, kot so April, Žana, Nika Zorjan in skupini Dadi Daz ter M. A. D. (bivši Game Over), zbrane pa je na zakuski po dogodku zabavala priljubljena hrvaška zasedba Magazin.

Deli s prijatelji