ZALJUBLJENA

FOTO: Kdo je temnolaska, ki jo ljubi Miro Cerar?

Objavljeno 15. julij 2014 21.38 | Posodobljeno 15. julij 2014 21.38 | Piše: A. K.

»Je natančen, dosleden, organiziran, discipliniran. Je tudi velik asket,« o Cerarju pravi njegova izbranka.

Takole sta proslavila izide volitev.

Le kdo ob Miru Cerarju, zmagovalcu letošnjih parlamentarnih volitev, v nedeljo zvečer ni opazil temnolase dame, oblečene v bel suknjič in modro obleko? Gre za Vesno Arnšek, Cerarjevo srčno izbranko, ki se je od njega ločila le za tistih nekaj trenutkov, ko je dajal izjave za medije.

Vesna, ki jo je Cerar spoznal po ločitvi od žene Danice, s katero ima dva otroka, prihaja iz Krškega in je lastnica turistične agencije Kompas Krško, ki ima tri zaposlene, deluje pa od leta 1991.

Obveznosti se ne boji

Čeprav se do letošnjega leta v javnosti nista pogosto pojavljala, se za Cerarjevo izbranko začenja novo obdobje. Kot mandatarjeva partnerica bo imela namreč precej dela z različnimi državniškimi obiski in drugimi obveznostmi, a je tega ni strah. »Ne bo mi pretežko. Tudi to, kar je Miro počel zadnja leta, odkar sva skupaj, je bilo naporno in zahtevno, tako delo pa zahteva tudi veliko odsotnosti od doma,« je povedala za spletni portal Siol.net.

Igra ji na kitaro

In kakšen je Miro v zasebnem življenju? »Prav tak, kot ga lahko dojamete prek javnih nastopov. Je natančen, dosleden, organiziran, discipliniran. Je tudi velik asket,« pravi Arnškova. Razkriva, da nimata veliko prostega časa, a zato proste ure kar se da najbolje izkoristita.

»Prosti čas preživiva pretežno v naravi, ukvarjava se s športom, obiščeva kakšno kulturno prireditev, kaj prebereva, poslušava glasbo,« pravi Vesna, ki ji Miro občasno zaigra na kitaro.

Poslušajte izjavo, ki jo je Vesna Arnšek dala za časnik Večer

Deli s prijatelji