TININI NAVIJAČI

FOTO: Janševa Urška skupaj z Borutom navijala za Tino

Objavljeno 27. januar 2013 19.15 | Posodobljeno 27. januar 2013 19.15 | Piše: M. U.

Znani in manj znani na smučarskem prazniku pod Pohorjem

Urška Bačovnik Janša in Borut Pahor (foto: Mediaspeed).

MARIBOR – Smučarski praznik, ki se je v soboto in nedeljo dogajal zaradi Zlate lisice in ga je na najboljši mogoči način polepšala smučarska kraljica Tina Maze, je pod Pohorje zvabil navijat mnoge znane in vplivne. Politične razlike so pozabili predsednik republike Borut Pahor, ki je v rdeči bundi zagotovo deloval kot najognjevitejši Tinin navijač, slovenske smučarke pa je prišel spodbujat tudi pristojni šolsko-športni minister Žiga Turk. Poleg njega je vlado predstavljala ministrica Ljudmila Novak. V veselem objemu lisičk je vidno užival tudi poslanec Franc Pukšič.

Janez v Čilu, Urška v Maribor

In medtem ko predsednik vlade Janez Janša v Čilu utrjuje čezoceanske odnose, je na Zlati lisici blestela njegova soproga Urška. Da pa premierju dogajanje na slovenskem Štajerskem niti več tisoč kilometrov stran ni bilo prikrito, je dokazal v svoji čestitki Tini za zmago, pri čemer je zapisal, da se bo v letošnjem letu zapisala z zlatimi črkami v slovensko športno zgodovino. K temu bi lahko dodali, da je naša šampionka na dobri poti, da se vpiše tudi v svetovne anale, saj jo do 2000 točk Hermanna Maierja loči le še 346 točk, do 18 uvrstitev na zmagovalni oder v eni sezoni Hanni Wenzel in Pernille Wiberg pa le še en preboj med prve tri.

Druženje ob dobri hrani in pijači

Pregovorno odlični mariborski organizatorji seveda niso pozabili na odlično hrano in pijačo, pri čemer so lahko uživali slovenski znani obrazi. Tako je prišel preverit, kako dobro se smuča pod Pohorjem, legendarni Tone Vogrinec, pa tudi eden najuspešnejših slovenskih smučarjev vseh časov Bojan Križaj. Znana mariborska vedeževalka Karin Ježovita je prav gotovo napovedovala dobre uvrstitve, finančnik Stane Valant pa se je v sproščenem pogovoru zadržal z nekdanjo uspešno smučarko Alenko Dovžan. Kolegice na belih strminah je v Mariboru bodrila tudi nekdanja tekačica na smučeh Petra Majdič, Tininih uspehov pa se je veselil tudi nogometni direktor Zlatko Zahovič.

Deli s prijatelji