PAPARACO

FOTO: Janševa Urška in Janez nežna v sodni dvorani

Objavljeno 09. julij 2014 14.15 | Posodobljeno 09. julij 2014 14.18 | Piše: S. N.

Urška Bačovnik Janša je v ponedeljek prišla v sodno dvorano z zamudo, si privoščila nekaj zasebnih trenutkov z možem in si delala beležke.

Janša na drugem sojenju.

Na sodišče, kamor so v ponedeljek iz zapora Puščava pripeljali Janeza Janšo,image predsednika opozicijske stranke SDS, je podporo Janši prišla izrazit tudi njegova žena Urška Bačovnik Janša. Na predobravnalni narok, ki se je začel ob 8.30, je prišla z zamudo. Seveda njen prihod še zdaleč ni bil neopažen. 

Janša je imel, kot smo poročali, pred sodno dvorano in v njej veliko podporo. Za njim so sedeli Milan Zver z ženo, Eva Irgl in Alenka Jeraj. Urška se je usedla dve klopi za soprogom, Irglova pa jo je takoj povabila, naj prisede. A Urška je le zmajala z glavo in se članom stranke SDS ni pridružila. 

Sama v dvorani

Ko se je predobravnalni narok končal, je Urška ostala v dvorani sama z možem, ob začetku sojenja v zadevi Perčič pa se je presedla v klop za Janšo in k članom SDS, in sicer poleg žene Milana Zvera, Andreje, in poslanke Irglove. Zakonca sta imela znova nekaj trenutkov zase, ko je bilo sojenje zaradi hrupa Janševih privržencev prekinjeno. V dvorani sta ostala sama in Urška ga je pobožala. 

Stisnil jo je

Sodnica je zaradi preglasnih podpornikov obravnavo preselila v dvorano v pritličju in na drugi strani sodišča. V dvorano so varnostniki poleg udeleženih spustili samo novinarje, Zvera, Jerajevo in Urško, ki je sedela desno od moža, med njima pa je bil paznik. Ko je sodnica še zadnjič prekinila obravnavo, so sodno dvorano zapustili vsi razen Janše, ki je svojo ženo objel okoli pasu, jo stisnil k sebi, pazniki pa so ju nekaj minut pustili sama v dvorani. 

Deli s prijatelji