SLOVEROTIKA

FOTO: Dekleta gorela, fantje zardevali

Objavljeno 13. december 2015 11.46 | Posodobljeno 13. december 2015 12.21 | Piše: Primož Škerl

Na vročem sejmu v Celju, slovenski prestolnici erotike.

Če bi kdor koli še pred leti dejal, da bo Celje ob vseh nazivih, ki jih že ima, v kratkem postalo tudi erotična prestolnica Slovenije, bi ga gotovo gledali postrani. Toda knežje mesto si je žgečkljivi naziv že zdavnaj prislužilo. In še dober posel si lahko obeta povrhu. Celjski sejmarji namreč priznavajo, da je sLOVErotika, ki so jo letos izvedli osmič, edini sejem, ki je v vseh pogledih v vzponu.

Rusinja jih je prevzela

Ob koncu današnjega dne, ko bodo z odrov odskakljale še zadnje nagice, organizatorji upajo, da bodo v blagajnah našteli precej več kot 10.000 prodanih vstopnic, kar je bil lani rekord. Ta dosežek želijo preseči za 10 do 15 odstotkov. Tudi sicer je prihodnost sLOVErotike nekako zagotovljena, kajti v ožji evropski regiji ni (več) sorodne prireditve. V Celjskem sejmu si bodo tudi v naslednjih sezonah na račun postavnih fantov in deklet lahko zadovoljno meli roke, le še za malo več publicitete onkraj meja bo treba poskrbeti.

Prva zvezdnica letošnje prireditve je gotovo Rusinja z nič kaj ruskim umetniškim imenom. Lola Taylor je s svojo pojavo vzbudila toliko pozornosti in fantovskih skomin, da bi bržčas lahko nastopala vsak dan, pa se je še dolgo ne bi naveličali. Pod odrom je vitka in postavna blondinka povsem preprosto dekle, rada pokramlja z vsakomer, še rajši se vabljivo nastavi fotografskemu objektivu, v čemer je prava mojstrica. Vso ognjevitost prihrani za oder. Zgolj po naključju je slovenska premiera zale Rusinje sovpadala z njenim rojstnim dnem. Le nekaj nad dvajset jih šteje.

Ob njenem nastopu so obrazi med občinstvom onemeli. Moški del je zrl na oder, kakor da bi reševali nerešljivo matematično enačbo, dekleta so si nervozno grizla ustnice. Lola Taylor pač ve, kako podžgati publiko in kako ljudem vzeti dih. Eden od vrhuncev je bil gotovo njen nastop z Georgeem. Pomenljivo sta ga poimenovala Happy ending show. Z umetniškega vidika bi ga nemara lahko opredelili za performans, ki ničesar na skriva, v očeh pornofilov pa je bil to spektakel v smislu »greva do konca«. Pa je bil konec res srečen? Kakor za koga.

(Skoraj) nage obiskovalke

Še enkrat so se potrdili napovedi in pričakovanja organizatorjev, da se bo tudi 8. sLOVErotika še bolj približala ženskam. Obiskovalke so, kakor se je v Celju nazorno videlo, precej manj sramežljive od moškega dela in se zlahka prepustijo artističnim plesalcem.

Mišičasti slačifantje, zbrani pod argentinsko ameriško venezuelsko navezo The hunks of desire, v nasprotju s slačipuncami niso imeli prav nobenih težav med občinstvom najti prostovoljke, tudi če so jo na oder potegnili iz objema partnerja in se v svojem erotičnem šovu potem nad njo še izživljali. Pod žarečimi lučmi je bilo vsekakor vroče. Celo toliko, da ni prav dosti manjkalo, pa bi se pod žarometi slekle tudi prostovoljke iz občinstva. A to bi bilo že preveč. Morda je to izziv oziroma ideja za dopolnitev programa prihodnje leto.
 

Deli s prijatelji