DINASTIJA BRATOV ŠARAC

FOTO: Brata Šarac: Od kraljice do princeske ljudskih src

Objavljeno 03. maj 2017 10.46 | Posodobljeno 03. maj 2017 10.46 | Piše: Tomaž Mihelič

Miki je bil eden najbolj zaželenih mladeničev, ko je s svojimi uspešnicami, predvsem pa prikupnim obrazom, šibil kolena vreščečih oboževalk.

Tanja in Miki še naprej molčita in dajeta prostor ugibanju o njuni intimni navezi. Foto: mediaspeed

Goran in Miki Šarac sta v zadnjih 34 letih spisala klasično zgodbo uspešnega družinskega podjetja. Prepleti usod, zmagoslavja, porazov, življenja in smrti so zaprisežena glasbenika le še bolj povezali in ni naključje, da sta oba začela svojo pot leta 1983. Goran kot klaviaturist in vokalist legendarne zasedbe Rendez-Vous, Miki pa kot član najmlajšega slovenskega benda Romeo, ki je izvajal domače in tuje uspešnice. Tudi on je bil sprva zadolžen za preigravanje črno-belih tipk in prepevanje. Vzporedno je deloval še v pop-techno zasedbi Moulin Rouge, nato pa se leta 1986 pridružil kultni bratovi skupini, v kateri je poleg električnih klaviatur igral še saksofon. Nastala je njihova največja uspešnica Debela dekl'ca in z njo prvi veliki bratski vrhunec kariere kot napoved dolge, bleščeče poti, začinjene z zdravo mero tekmovalnosti in brezpogojne podpore.

Po bratovih stopinjah

Goran se je kmalu posvetil ustvarjanju glasbe za druge izvajalce, vso svojo ljubezen in pozornost pa začel usmerjati v žensko svojega življenja. Simona Weiss se mu je v srce prikradla nenadoma, dokaj nepričakovano, in iskrice so se hitro vnele. Skupaj sta preživela 30 nepozabnih let. Medtem ko se je mlajši brat med letoma 1986 in 1995 ukvarjal s samostojno kariero in z njo zaznamoval tudi mladinski film Poletje v školjki 2, domače lestvice pa napadel s priredbo Limbo dance, je Goran že pisal novo poglavje slovenske zabavne glasbe. S kraljico ljudskih src in svojo založbo Megaton je obnorel Slovenijo ter postal še večji vzor nadobudnemu Mikiju, da se je še sam preizkusil v podjetništvu in ustanovil produkcijsko hišo Gong. Z novimi načrti je tudi on pristavil pomemben del v naš glasbeni mozaik, saj je ustanovil prvo dekliško skupino Foxy Teens in skoraj celo dekado posvetil razposajenim dekletom. Skupino je 2005. razpustil ter se posvetil le eni, celo tako intenzivno, da jo danes vsi kličejo 'carica'.

Za vse je kriva Simona

Če je imel Goran Simono, je Miki svojo muzo našel v delovni in nadarjeni Tanji Žagar. Po že preverjenem receptu starejšega brata je vso svojo energijo usmeril v rdečelasko in si zamislil posebne promocijske prijeme. Prav vsako, še tako banalno priložnost sta znala obrniti sebi v prid, tudi 'naključne' tiskarske napake na koncertnih panojih, ko je pevka Žagar postala Žabar, sta zavila v odmevno reklamno akcijo, na nastanek nove princese domačega občinstva pa je imela usoden vpliv predvsem Simona Weiss. Z njeno boleznijo in odmikom iz javnega življenja je v njene čevlje stopila Tanja, ki je v svoj program vključila zimzelene uspešnice velike vzornice in ob nenehni podpori Mikija vse podredila karieri. Tako intenzivna glasbena sodelovanja pogosto potegnejo za sabo še kakšno drugo zgodbo, tisto globljo, prepleteno z najbolj pristnimi čustvi, tudi z ljubeznijo.

Prepovedana ljubezen

Prav o tej intimni povezavi med Mikijem in Tanjo je v zadnjem času največ govora. Da pri njiju ni le dima, ampak tudi ogenj strasti, pritrjujejo sumljivi odzivi, saj sta se po naši ekskluzivni novici, da je Tanja zanosila, zavila v molk. Na vprašanja, ali je res noseča in kakšno je njeno ljubezensko življenje, je zvezdnica odgovorila le na facebooku: »Moja ljubezen je odlično, hvala!« O pričakovanju prvega otroka pa ne želi govoriti, četudi je v preteklosti vselej razvezala svoj igrivi jeziček, celo ob bolj pikantnih temah. Tokrat je zadeva malce drugačna, saj gre za nekakšno 'prepovedano ljubezen', vsaj v očeh njenega konservativnega občinstva, ki daje velik poudarek družinskim vrednotam. On ima namreč družino z dvema hčerkama Laro in Dino ter sinom Kristjanom, še vedno pa naj bi bil poročen z ženo Leno. Vendar sta se začela zadnja leta vse bolj oddaljevati, Miki se je pred časom tudi že odselil. Poznavalci njune zgodbe, ki je v družinskem krogu tabu, zdaj čakajo, kdaj bosta zbrala dovolj poguma in iskreno povedala, da nista grešila, ampak le sledila svojemu srcu. A Tanja in Miki molčita in nam te dni predstavljata novo pesem Nina nana, ki ni uspavanka za njunega otroka, ampak govori o strastni ljubezni. Prijatelji jima želijo, da zbereta dovolj moči in poguma, razjasnita dvome in spišeta vsaj tako trdno, strastno in bleščečo glasbeno ljubezensko zgodbo, kot sta jo Goran in Simona.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji