GOSTILNA IŠČE ŠEFA

FOTO: Blaž povozil Tomaša s kopirano jedjo?

Objavljeno 09. december 2015 15.28 | Posodobljeno 09. december 2015 15.28 | Piše: Mo. S.

Kaj se je dogajalo? Tomaš je imel nekaj več kot 60 gostov, Blaž pa kar 99. Seveda je temu primerno tudi zaslužil več.

Blaževa predjed ... Foto: Voyo

Priložnost, da se izkaže, je v Gostilni išče šefa dobil še Blaž. Po dogajanju, ki je prejšnji dan razburilo mnoge gledalce,image je Blažu uspelo restavracijo napolniti, saj je bilo rezervacij 99.

Šefi Bine Volčič, Uroš Štefelin in Igor Jagodic so imeli precej različna mnenja o njegovih jedeh. Bine je pri predjedi na primer pogrešal okus po jetrih, saj je šlo za pašteto iz račjih jeter. Vprašal ga je, ali je ideja za predjed njegova, pa mu je odgovoril, da delno ...

Predjed kopiral?

Ta predjed je sicer požela kar nekaj komentarjev, saj so se nekateri zedinili o tem, da je jed podobna tisti, ki jo je Blaž pripravljal v restavraciji, kjer je delal.

Na to nas je spomnil tudi bralec: »V Gostilni išče šefa je tekmovalec Blaž v finalnem izzivu, ki odloča o vstopu v finale, pred šefe in obiskovalce postregel kopijo jedi iz ene od restavracij v tujini. V tej restavraciji je tekmovalec opravljal prakso. Šef Bine ga je pohvalil za izvirno idejo. Seveda se postavlja vprašanje, kako izviren pravzaprav v resnici je, če pa je postregel kopijo jedi.« Ali sta si res tako podobni, lahko preverite v zgornji galeriji.

Niso plavali

Blaž je ta dan prevzel tudi vodenje. Da servis ne bo lahek, so se strinjali vsi trije vrhunski šefi, Bine pa je celo posumil, da bi danes utegnili celo 'plavati', kot se rad izrazi. A očitno se je uštel, saj je vse potekalo bolj ali manj mirno, kar je malce zmotilo tudi Blaža. »Preveč je umirjeno, ni akcije in stresa, ki ga imamo tu po navadi ob petkih,« je razmišljal.

Za konec: Odlično ti je šlo

»Poznam te 15 tednov in vem približno, v katero smer gledaš. Gledaš v moderno kuhinjo, malenkost molekularno, zelo pomembne so zate tehnike,« je Blažu ob koncu dneva povedal Bine. Ta trenutek osebnega sloga pri njem še ne vidi, ga bo pa gotovo našel v naslednjih petih letih, mu je položil na srce. Ponovno ga je opozoril, da se preveč naslanja na tehnike, manjka pa mu občutek za okuse. Komentarjev o njegovem vodenju kuhinje ni bilo, razen nečesa takšnega: »Jaz pri 22 letih tudi približno nisem bil tam, kjer si zdaj ti. Odlično ti je šlo.«

Sledile so še številke: imel je 99 gostov, zaslužil pa 3034 evrov. To je precej več od Tomaša, so pa temu gostje za posamezno jed v povprečju odšteli več. A na vrsti je še Žan ...

Deli s prijatelji