BIKINKE

FOTO: Angelca Likovič v bikinkah podirala Guinnessov rekord

Objavljeno 12. avgust 2013 09.31 | Posodobljeno 11. avgust 2013 20.47 | Piše: V. K.

Na portoroški plaži je bila v soboto Parada bikink, ki se je je udeležilo 239 deklet.

Po portoroških ulicah se je sprehodilo 239 dam. Foto: Vesmin Kajtazovič

To soboto je bilo v Portorožu še posebno pestro. Tam je bila namreč tako imenovana Parada bikink 2013, ki so jo organizirali Mateja Kefer, Luka Smajla ter manekenka in Playboyeva nagica Nataša Kirn. Namen dogodka je bil preseči Guinnessov rekord v kategoriji največja parada bikink na svetu. Na Kitajskem se je lani zbralo 1085 žensk in to številko so letos želeli preseči na naši Obali. Prireditve se je udeležil celo predstavnik Guinnessove knjige rekordov, ki bi uradno potrdil dosežek, a tokrat žal ni imel dela. Po portoroških ulicah (parada je morala biti dolga 1,65 kilometra) se je namreč sprehodilo le 239 bikink.

Nad tabuje

»Želimo razbijati tabuje,« so povedali organizatorji in dodali, da niso preveč razočarani in da bodo rekord znova poizkušali podirati že naslednje leto. Sicer se je zabavnega dogodka udeležilo tudi precej znanih Slovenk. Med njimi je vsekakor izstopala slovenska babica z najlepšimi nogami, 69-letna Angelca Likovič, ki jo je domača javnost v zadnjih letih spoznala predvsem prek malih zaslonov, sodelovala je namreč kot komentatorka v najrazličnejših resničnostnih šovih. »Dogodek sem prišla podpret, ker je imel tudi dobrodelno noto,« je povedala Angelca. Humanitarno akcijo so pripravili za pomoč društvu za cistično fibrozo. Znana trgovinska veriga je za vsako udeleženko prispevala en evro, vendar so na koncu z obiskovalci in sodelujočimi na prireditvi zbrali precej več, in sicer 1200 evrov. Znesek bodo v celoti namenili obolelim za cistično fibrozo, zdravljenje te bolezni je namreč zelo drago.


Na portoroški plaži smo opazili tudi razvpito Dašo Podržaj (ex Hrvatič), ki si je privoščila prost dan s prijateljicami, a se parade iz neznanih razlogov ni udeležila. Odlično se je zabaval voditelj in igralec Rado Mulej, ki je tudi povezoval prireditev, za dobro glasbo sta med drugim poskrbeli zasedbi Sons in Sexplosion, nastopila pa je tudi plesna skupina Kaos, ki je zaslovela na letošnjih Talentih. Seveda takšnega dogodka niso smele zamuditi finalistke izbora Miss bikini Slovenije 2013, ki sicer že odštevajo dneve do velikega finala, ta bo 17. avgusta v Termah 3000.

Deli s prijatelji