PREKRŠEK ALI NE?

FOTO: Ana Klašnja in njen Miha avto pustila na cesti in šla na pijačo

Objavljeno 11. julij 2014 17.36 | Posodobljeno 11. julij 2014 17.36 | Piše: A. K.

Vozniki na tem delu vozišča pogosto parkirajo svoje jeklene konjičke, kar sta storila tudi Ana in Miha.

Odpravila sta se v lokal.

Balerina Ana Klašnja in njen izbranec, plesalec Miha Krušič, poletne večere preživljata zunaj in v družbi prijateljev. Naš bralec Aljaž ju je pred dnevi opazil v znanem lokalu v Zupančičevi jami v Ljubljani, kamor sta se pripeljala s starejšim tipom beemveja.

Na pijačo in cigareto

Kar ni nič nenavadnega, a nas je bralec opozoril, da je parček svoje vozilo, tako kot nekateri drugi vozniki, parkiral kar sredi ceste. »Njun jekleni konjiček se ni okvaril, Ana in njen Miha sta namreč tam parkirala, da bi lahko v miru spila pijačo, balerina pa si je privoščila tudi cigareto,« nam je še zaupal.

Po krajšem času se jima je pridružil prijatelj, nato pa je trojica odšla do avtomobila in po besedah našega bralca iz prtljažnika jemala neke stvari, kar je menda trajalo lep čas.

Prekršek ali ne?

Na PU Ljubljana smo naslovili vprašanje, ali je na Avčinovi ulici, kjer sta Ana in njen Miha parkirala svoje vozilo, dovoljeno ustavljanje oziroma parkiranje, kar vozniki menda zelo pogosto počnejo. Odgovorili so nam, da je »ustavljanje in parkiranje na vozišču dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje«. Policisti morajo najprej preveriti prijavo na kraju samem, če pa je kršitev tudi ugotovljena, ukrepajo.

Ali je v omenjenem primeru šlo za kršitev, nam niso mogli pojasniti.

Ste tudi vi opazili kaj podobnega? Pišite nam in pošljite fotografije!

Deli s prijatelji