ZDRUŽIL MOČI

Festivali na južni strani schengena so ga zasvojili

Objavljeno 29. november 2017 19.23 | Posodobljeno 29. november 2017 19.24 | Piše: R. Tu.

Robert Ficker pridno koraka po hrvaških festivalih. Z Ruskom na Hitfest v Bedekovčino.

Sad sodelovanja Roberta Fickerja z Josipom Pokupcem sta dve festivalski nagradi v enem mesecu. FOTO: Osebni arhiv

Mladi slovenski pevec Robert Ficker je pred nekaj časa napovedal, da starta na hrvaške festivale. Nekaj je bilo Tomažev, ki so to vzeli za estradno čenčo in govoričenje, drugi pa so verjeli njegovim besedam. Robert je po nekaj zatišja namreč združil moči s hrvaškim producentom Josipom Pokupcem, saj ga hrvaška glasbena scena nadvse mika, in rezultata sta tu. Najprej je prejel prvo nagrado občinstva na festivalu Darfest pred slabim mesecem, pred štirimi dnevi pa še na Festivalu zabavne glasbe Zlatne note Križevci 2017 s skladbo Vruče ljeto.

V to skladbo sva vložila veliko truda, zato me rezultat še toliko bolj veseli.

»Tudi v to skladbo sva vložila veliko truda, zato me rezultat še toliko bolj veseli! Poleg njegove skupine Tornado me je na klaviaturah na odru spremljal tudi Josip in nagrade sva se lahko razveselila skupaj,« pravi.

Festivali pri sosedih so ga očitno navdušili in zasvojili, saj že razmišlja o naslednjem! V Bedekovčini se bo namreč udeležil festivala Hitfest 2018 in skladba zanj je že v nastajanju. »Naslov je že, glasbo in tekst bo naredil Rusko Richie, aranžer pa bo Josip. Upam, da bo tudi ta skladba všeč poslušalcem,« še doda. 

Deli s prijatelji