EMA 2018

Đurova Tanja spet na Emo

Objavljeno 12. december 2017 08.56 | Posodobljeno 12. december 2017 08.56 | Piše: U. B.

Izbirali so: Maja Keuc, Eva Hren, Jernej Vene in Tadej Košir.

Tanja Ribič je RTV SLO zastopala leta 1997 v Dublinu. Foto: Borut Cvetko

Nastopajoči na Emi 2018 so znani, to so Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič. Predizbor bo februarja v studiu 1 TV Slovenija.

108 skladb je prispelo na razpis za Emo 2018.

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in kitarist, avtor glasbe Tadej Košir, je med 108 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru Ema 2018.

Predizbor in finalni izbor bosta februarja 2018.

V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi, osem se jih bo uvrstilo v finalni večer: štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije.

O zmagovalcu bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Žirije bodo sestavljali: glasbeni izvajalci (pevci) ter glasbeni ustvarjalci (avtorji skladb); tu bosta še radijska (uredniki, novinarji, voditelji) in televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe). In ne nazadnje žirija ljubiteljev evrovizijske popevke ter mednarodna žirija. Člane strokovne komisije in žirij predlaga odgovorni urednik razvedrila Mario Galunič. Vsa imena strokovne komisije in žirij bodo predstavljena po končanem slovenskem evrovizijskem izboru.


 

Deli s prijatelji