PAR

Drug drugemu predstavljava izziv

Objavljeno 18. april 2017 15.06 | Posodobljeno 18. april 2017 15.09 | Piše: A. J.

Utrujenost je pred časom prišla do živega Aljoši in načela njegovo zdravje, na noge pa se je postavil tudi z ženino pomočjo.

Simpatičen par spretno krmari med družinskimi dolžnostmi in poklicnimi nalogami, ki jih oba več kot uspešno opravljata. Foto Mediaspeed

Prejšnji teden se je v Portorožu odvil že 26. SOF. Na oglaševalskem festivalu so se pomerile številne oglaševalske agencije, med njimi tudi uspešni Pristop, za kreativni del katerega že leta skrbi Aljoša Bagola. Svojemu poklicu popolnoma predanemu uspešnemu oglaševalcu ob strani že nekaj let stoji žena Iva Krajnc Bagola. To, da sta različnih poklicev, ju, nam je že pred časom zaupala nadarjena gledališka igralka, oba bogati.

»Najina poklica se na neki način stikata. Aljoša me pogosto vpraša za nasvet o področju svojega dela, ki je tudi del mojega poklica, in obratno, tudi jaz ga sprašujem po rečeh, ki jih obvlada on. Drug drugemu predstavljava izziv. Dodatna prednost tega, da ne opravljava istega poklica, pa je, da je tako vsaj on ob večerih doma. Občudujem kolege v parih, v katerih sta oba igralca in imata otroke. Zato sem na neki način vesela, da je najino delo različno, prav tako kot vsakodnevni ritem,« pravi Iva, ki je, kot je običajno pri gledaliških igralcih, navadno v službi dopoldne in zvečer, ko so na sporedu predstave. Aljoševa služba ima bolj običajen urnik, prične jo zjutraj, a se tudi lahko zavleče pozno v popoldne.

Različna urnika paru olajšata skrb za triletno hčerko Sofio. »Midva v Ljubljani nimava staršev, ki bi nama lahko priskočili na pomoč pri varstvu. Na dodatno pomoč lahko računava le, če se odločiva in najameva varuško,« razkriva igralka, ki priznava, da je včasih precej utrujena po vseh delovnih in domačih obveznostih.

Utrujenost je pred časom prišla do živega Aljoši in načela njegovo zdravje, na noge pa se je postavil tudi z ženino pomočjo. »Veliko sva se pogovarjala o tem. Povedala sem mu, kaj pomaga meni, kako se fizično in mentalno sprostim. Govorila sva tudi o meditaciji, in zdi se mi, da jo je Aljoša kmalu začel zelo dobro vključevati v svoj urnik. Meditacija, pri kateri si posvetiš vsaj 15 minut na dan, je ključna za dobro počutje, zelo pomemben pa je tudi pogovor. Včasih je dovolj, da te nekdo posluša, že s tem se rešiš veliko skrbi in dvomov,« sklene. 

 

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 

Deli s prijatelji