OCENJEVANJE

Drama v Gostilni, Mido izločen

Objavljeno 17. november 2015 08.30 | Posodobljeno 17. november 2015 08.30 | Piše: A. K.

Finski kuharski mojster Sasu Laukkonen in Bine Volčič sta se odločila, da je bila Midova predjed najslabša.

Sasu in Bine sta se odločila, da je bila predjed, ki jo je pripravil Mido, najslabša.

Tekmovalci kuharskega šova Gostilna išče šefa so se ta teden znašli pred novo preizkušnjo. Obiskal jih je namreč finski kuharski mojster Sasu Laukkonen, ki smo ga spoznali že v lanski sezoni. Laukkonen bo skupaj z Binetom Volčičem ocenjeval jedi, ki jih bodo pripravili tekmovalci, nekateri izmed njih pa so že klonili pod pritiskom.

Tik pred intervjujem z Laukkonenom smo v Gostilni pri šefu v kuhinji opazili tekmovalce, ki so pazljivo poslušali kuharska mojstra, ta pa očitno nista bila zadovoljna z vsemi jedmi. Solze so oblile Mida, za katerega se je izkazalo, da je pripravil najslabšo predjed. »Za to količino časa, ki si jo imel, si pokazal premalo,« je Midu dejal Volčič, za Mida pa se je tekmovanje ta teden končalo. Robi se je Binetu velikodušno ponudil, da bi tekmovanje zapustil namesto Mida, a ga je ta zavrnil in dejal, da sta s Sasujem jedi ocenjevala na podlagi kakovosti. 

Po prvem ocenjevanju smo se imeli priložnost pogovarjati s priznanim finskim kuharjem Laukkonenom, ki nam je med drugim zaupal, zakaj je sprejel vabilo v priljubljeni kuharski šov, v kakšnih odnosih je z Volčičem in tudi, kakšen vtis nanj so naredili tekmovalci, ki se borijo za 100.000 evrov. »Svetoval sem jim, naj začnejo z nečim osnovnim in zanimivim, nato pa naj jed nadgrajujejo. Sladica bi morala biti tista, ki bi vsakogar 'vrgla na rit'. Verjamem, da se v vsakem izmed njih skriva potencial,« nam je med drugim povedal Laukkonen, ki pa je bil ob tem do mladih kuharjev tudi kritičen. 

O čem vse smo se še pogovarjali z njim, si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji