ZVEZDNO SODIŠČE

Dobrota ni sirota

Objavljeno 23. december 2015 21.24 | Posodobljeno 23. december 2015 21.24 | Piše: AjdaJanovsky
Ključne besede: zvezdno sodišče

Ste pred prazniki opravili kakšno dobro delo?

Iva je objavila fotografijo, kako z malo Sofio že bereta knjige.

Letos sva se z Aljošo (Bagolo, njen partner, op. a.) vključila v akcijo Trije zimski botri. Gre za humanitarno akcijo, s katero pomagamo otrokom uresničiti njihove novoletne želje; vsak udeleženec dobi pismo neimenovanega otroka in mu izpolni željo. Darila pošljemo v zbirni center, kjer jih razdelijo naprej. Sicer poskušam biti dobrodelna vse leto. Prepričana sem, da smo si dolžni medsebojno pomagati.

Iva Krajnc, igralka

Ravnokar sem bila v trgovini in v košarico Anine zvezdice odložila par kilogramov testenin. Decembra bom kot že leta najbolj dejavna pri tej organizaciji. Čeprav imam v prazničnem času veliko nastopov, bom zagotovo nakupila hrano, jo odpeljala v skladišče ter jo kakšen dan pomagala tudi pakirati oziroma pripraviti za delitev družinam v stiski.

Brigita Šuler, pevka

Obdarila bom svoje bližnje in ljudi, ki so ob meni in me imajo radi, sicer pa prek spleta sodelujem v akciji Božiček za en dan, da nekomu, ki si to zasluži in želi, še polepšam božič. Obstaja veliko družin, ki svojih otrok zaradi denarnih težav ne morejo zasuti z darili, in jim takšna mala pozornost veliko pomeni.

Mateja Poročnik, pevka

Na Radiu 1 bom danes nastopil na 28-urnem dobrodelnem maratonu, kjer bodo zbirali denar za socialno ogrožene družine, pa tudi sicer sem bil dobrodelen vse leto. Nazadnje sem nastopil v hali Tivoli za Tomaža Ahačiča. Ko izvem, da kdo potrebuje pomoč, mi je težko pri srcu. Vedno se me dotakne in vselej se odzovem. Podpiram vsako pošteno dobrodelnost, se pravi organizacije, ki v dobrih delih ne vidijo lastne koristi, ampak želijo resnično priskočiti na pomoč ljudem, ki jih potrebujejo.

Samuel Lucas, pevec

Ta mesec sem imela štiri dobrodelne nastope. December sicer zame ni nič drugačen kot drugi meseci. Vedno priskočim na pomoč tudi brezdomcem. Tudi prispevki za botrstvo so pri meni stalnica. Če osrečim ljudi, sem tudi sama srečna. Opažam pa, da je potreba po medsebojni pomoči vedno večja, kar me skrbi, predvsem ker sistem ne deluje tako, kot bi moral. Če bi deloval, potem bi bilo takih iniciativ vedno manj ali jih sploh ne bi bilo, tako pa so na žalost ljudje v hudem prepuščeni sami sebi.

Regina Kogoj, pevka

Deli s prijatelji