SLOVO

Zbogom, Simona: Le redki smo vedeli, kaj si doživljala

Objavljeno 19. december 2015 20.06 | Posodobljeno 19. december 2015 20.32 | Piše: A. K.

Od kraljice ljudskih src se poslavljajo njeni občudovalci in številni slovenski glasbeniki in glasbenice.

Od Simone Weiss se poslavljajo številni slovenski glasbeniki.

V petek je za vedno zaprla oči kraljica ljudskih src, priljubljena pevka Simona Weiss.image Žalostno novico so sporočili njeni svojci, za Simono pa žalujejo mati, mož Goran Šarac, sinova in njeni številni občudovalci. Od Simone so se na spletnih omrežjih poslovili številni glasbeniki, med njimi tudi tisti, ki so Simono osebno poznali in z njo v preteklosti tudi sodelovali.

Pevec Werner Brozović je na facebooku objavil ganljiv zapis o svoji glasbenici kolegici in mentorici. »Draga Simona, bila si moja mentorica in moja vzornica. Nekdo, ki me je nesebično sprejel kot svojega otroka. Verjela si vame in me učila, da se v življenju nikoli ne sme obupati. Bila si prava borka. Le redki smo vedeli, kaj si doživljala v ozadju žarometov in odra, si pa vedno dokazala, da sreča in božji blagoslov spremlja pogumne. Spremenila si mi tok življenja in mi omogočila, da posnamem prvo ploščo v Sloveniji. Neskončno žalosten v srcu in s solzami, ki tečejo, se zdaj moram posloviti od tebe,« je zapisal Werner.  

Draga Simona ,bila si moja mentorica in moja vzornica nekdo, ki me je nesebično sprejel kot svojega otroka.Verjela si...

Posted by Werner Werner Brozovic on 19. december 2015

»Še bomo poslušali tvoje pesmi«

»Bile smo še najstnice, ko nas je Simona Weiss srčno sprejela in nam pomagala pri naših glasbenih začetkih! V veliko čast mi je, da sem imela priložnost stati z njo na odru, kjer je vsem nam s svojo glasbo, glasom, s svojim žarom in toplino dala ogromno lepega! In najlepših trenutkov človek ne pozabi nikoli! Dobri ljudje pa v naših srcih ostanejo za vedno! Draga Simona, še bomo poslušali in peli tvoje čudovite pesmi, jaz pa bom z največjim veseljem in ponosom še naprej delila tvojih 5 poljubov! Srečna sem, da sem te spoznala,« je zapisala Tanja Žagar.

Ženska z veliko začetnico

»Utihnil je glas, ki se je za vedno zapisal v srca in spomine ljudi. A, kar je še pomembnejše, zapustil nas je človek z veliko začetnico. Nekdo, ki je predano in globoko ljubil svoje najbližje, a znal ob tem slišati in videti tudi stiske drugih in pomagati, ko je bilo treba! Z žalostjo v srcu se priklanjam talentu, pogumu in ljubezni Simone Weiss! Globoko hvaležna sem za priložnost, da sem lahko svoje prve korake v svet glasbe naredila ob njej, nesporni kraljici ljudskih src, ter ob njej pridobila prve odrske in studijske izkušnje,« se Simone spominja Saša Lendero.

Mamičine solze

Z žalostjo v srcu se Simone Weiss spominja tudi Špela Grošelj. »Ne morem verjeti, da se je od nas poslovila ena največjih glasbenih legend, ki sem jo občudovala že kot majhna punčka in mami za vsak rojstni dan pela njene pesmi. Simona je na glasbenem področju pustila ogromen pečat, ki ga ne bo mogoče izbrisati in pozabiti. Ljudje smo minljiva bitja, glasba živi večno.«

»Za vedno je odšla kraljica ljudskih src, Simona Weiss! Žalosten dan … Nikoli ne bom pozabila solz moje mamice vsakič, ko sva ji s sestro odpeli njeno pesem Mati, ki je postala naša družinska pesem! Globoko sožalje izrekam njenim svojcem! Počivaj v miru,« je na facebooku zapisala Manca Špik.

Za vedno je odšla kraljica ljudskih src, Simona Weiss! Žalosten dan … Nikoli ne bom pozabila solz moje mamice vsakič, ko...

Posted by Manca Špik on 19. december 2015
Deli s prijatelji