ODKRITO

Vesna Janković rojena klinično mrtva, s popkovino okoli vratu

Objavljeno 14. avgust 2014 16.24 | Posodobljeno 14. avgust 2014 16.24 | Piše: A. L.

»Jure je v redu človek in dober oče, več kot to pa o njem res ne bi rada govorila.«

Vesna Janković.

Vesna Janković je borka. Že od rojstva. Po težki nosečnosti jo je mama rodila klinično mrtvo. Okoli vratu je imela devetkrat ovito popkovino. A je preživela in se skozi življenje borila s tistim, kar ji je pripravilo.

Odhod v politiko?

Mamica (37) dveh otrok je v polnem zagonu. Trenutno se pripravlja na zagovor magisterija, potem pa načrtuje doktorat iz politike. Tega bo, tako je povedala v intervjuju z Alenko Sivko za revijo Obrazi, delala na daljavo, prek spleta. Ne izključuje niti vstopa v politiko.

Pol leta biznisira

Denar služi z delom na področju investicij, marketinga in nepremičnin. Ni skrivnost, da se je v času, ko je bila še v zakonski skupnosti z Juretom Jankovićem, posvečala le družini. Pravi, da je po kakšnih petih, šestih letih spet začela nekoliko migati, potem je propadel njun zakon. V zadnjega pol leta pa trdno in suvereno stopa po svoji poslovni poti.

Noro zaljubljena

Z Juretom skrbništvo delita in vedno skrbita, da sta otroka zadovoljna. Na vprašanje o Juretu Vesna odgovarja: »Jure je v redu človek in dober oče, več kot to pa o njem res ne bi rada govorila.« Dodaja, da ga je imela noro rada in da ga tudi danes še vedno zelo spoštuje. Vendarle je oče njenih otrok. Vsem, ki ju obirajo, pa svetuje, naj ne sodijo, temveč si naj raje uredijo svoje življenje.

Popravek prsi

Za postavo skrbi s tekom in fitnesom, v zadnjem času pa je precej v ospredje postavila sebe. Pred ločitvijo in po njej, tako pripoveduje, je pozabila nase: »Vedno sem se predajala, da sem ugajala. Tega ni več. Najprej sem jaz.«

Priznava, da je imela zaradi boljšega počutja en lepotni poseg, in sicer po 28 mesecih dojenja: »To ni nobena skrivnost.«

Deli s prijatelji